Timpul.md

Actualitate 22 Octombrie 2018 | 13:34

„Novaia Gazeta” îl acuză pe ”bucătarul lui Putin” de o serie de asasinate la comandă

Evgheni Prigojin, cunoscut un om de afaceri rus ,apropiat de Kremlin, acuzat oficial de autoritatile SUA pentru amestec in procesul electoral din America, se pare ca nu este implicat doar in finantarea ”fabricii de troli” din St. Petersburg și a companiei militare private ”Wagner”, dar și într-o serie de asasinate si tentative de omucidere, acuza publicatia independenta ”Novaia Gazeta” din Rusia.

În investigația realizata de jurnalistul Denis Korotkov, intitulata „Bucatatul prefera mai uite”, se spune despre un anumit Valeri Amelcenko, care, potrivit propriei marturisiri, a executat ordine de inlaturare fizica a anumitor persoane. Ordine care au venite de la Prigojin. În special, Amelcenko a fost implicat în atacuri împotriva bloggerilor opoziției, inclusiv cu final fatal, precum și în organizarea unui accident rutier.

Jurnalistul scrie că l-a cunoscut pe Amelcenko în timp ce investiga atacul împotriva sociologului Serghei Mohov, soțul avocatului Fondului Anticorupție (fondat de Alexei Navlnîi), Liubov Sobol.

În noiembrie 2016, Mohov a fost intepat cu o seringa continand o substanță necunoscută, după care acesta si-a pierdut cunoștința. Atacatorul a fost Oleg Simonov, partenerul lui Amelcenko. Potrivit lui Amelcenko, în același an, împreuna cu Simonov cei doi au mers la Pskov pentru a da „o lecție” activistului și bloggerului partidului ”Yabloko” Serghei Tihonov. Și acesta a fost intepat cu o seringa continand o substanta necunoscuta, după care a murit pe strada.

Amelcenko a mai marturisit ca, Simonov, împreună cu el și cu alți oameni din structurile lui Prigojin, a călătorit în Siria pentru a testa noi otrăvuri pe prizonierii jihadiști. Anul trecut, Simonov, care de profesie este farmacist, a fost găsit mort.

Amelcenko a mai spus că a mai organizat un accident rutier care viza o femeie de afaceri, cu care Prigojin avea o disputa imobiliara, iar la Soci a pus la cale bataia bloggerului opoziției, Anton Grișcenko.

La începutul lunii octombrie, după o altă întâlnire cu jurnalistul Novaia Gazeta, Amelcenko a dispărut. Înainte de asta el s-a plans la poliția ca este urmarit. În curtea blocului lui Amelcenko i-au fost găsite telefoanele și un pantof. Poliția caută.

Sursa: Paginaderusia.ro

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus