Timpul.md

Social 26 Februarie 2013 | 10:31

„Nu am fost la teatru de 20 de ani” (II)

Cine este omul din stradă pe care-l vedem trecând grăbit, preocupat de grijile sale? La ce se gândește el, ce-l preocupă, ce crede el despre țara sa, despre lumea în care trăiește?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, am inaugurat o nouă rubrică în cadrul căreia zilnic vom prezenta opiniile cetățenilor privind problemele cotidiene, atitudinea sa despre problemele sociale, economice și politice ale R. Moldova. Astăzi i-am rugat pe trecători să ne spună când ultima dată au fost la teatru și ce piesă au vizionat.

Ștefan Miron, 66 de aniNu am fost de mult timp, sunt pensionar și nu-mi ajung bani. Pentru oamenii în vârstă banii sunt o problemă, chiar dacă biletele până la sfârșit nu sunt chiar atât de scumpe. În primul rând, trebuie să am grijă de serviciile comunale care sunt scumpe. Cu o pensie de șase sute, trebuie să plătesc comunale de peste o mie.

Alexandru, 30 de aniÎn prezent sunt foarte ocupat și nu merg la teatru, am fost demult și nici nu mai țin minte la ce piesă.

Ion, 22 de aniAm fost cu mult timp în urmă și chiar mi-ar face plăcere să merg mai des. Apropo, nu cunosc niciun site unde ar fi publicat afișul cultural, de unde aș putea să mă informez.

Dumitru, 45 de aniNu țin minte, poate acum 20 de ani. Pur și simplu, nu am avut timp, am fost ocupat cu alte chestii. S-au schimbat multe lucruri, iar teatrul nu mai este atât de actual, noi sperăm că totul va fi bine, dar nu se prea observă aceste schimbări.

Emilia, 21 de aniUltima oară cred că am fost în clasa a XII-a la spectacolul „Patul lui Procust”, de altfel o piesă foarte interesantă. Din păcate, acum tinerii s-au obișnuit cu internetul, iar cărțile și teatrul au devenit pentru ei mai puțin interesante.

Domnica-Felicia, 12 aniAm fost o lună sau două în urmă, la spectacolul „Făt-Frumos din lacrimă”, mâine plecăm împreună cu clasa și nu o să facem două lecții.

Dumitru 21 de aniSincer să fiu, cred că am fost anul trecut, la Teatrul „Luceafărul”. Nici nu-mi aduc aminte piesa, pentru că atunci eram obosit și din câte țin minte chiar am adormit la un moment dat.

Vera Borincov, 78 de aniUltimul spectacol pe care l-am privit a fost cu doi ani în urmă la „A. P. Cehov”. Suntem pensionari și este scump pentru noi. De asemenea, spectacolele se încep târziu și noi ne facem griji din cauza vârstei.

Valentin, 21 de aniEu sunt din Bălți și merg la Teatrul „Vasile Alecsandri”, destul de des, pentru că mă pasionează. Trăim într-o epocă, unde un lucru foarte important pentru a atrage atenția este promovarea, iar regizorii, actorii și toată suita teatrală habar nu au cum să atragă atenția.

Tatiana, 44 de aniUltima dată am fost la spectacolul „Inimă de câine”, o piesă extraordinară cu actori foarte buni. Și acum am bilet pentru săptămâna viitoare la Teatrul „A. P. Cehov”. Mă strădui să merg la spectacole odată la două-trei luni, deoarece îmi place mult. La ultimul spectacol am observat foarte mulți tineri, ceea ce desigur m-a bucurat mult.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus