Bună Dimineața

Nu mor ziarele, cand vor computerele!

Se incheie un an istoric, anul cand a fost inlaturat de la putere clanul comunist al generalului de militie sovietic Voronin. Disparitia lui Voronin nu inseamna insa si disparitia comunismului din Basarabia. Comunismul a ramas. Iata de ce, si anul care vine va fi unul istoric, fiindca va trebui sa demonstram daca putem demonta comunismul care a atacat, ca un cancer, toate tesuturile societatii noastre.

Publicatia noastra si-a adus si ea modesta contributie la schimbarea care s-a produs anul acesta. Unul dintre cuiele din sicriul politic al lui Voronin a fost batut de noi, ziaristii de la TIMPUL. In toti acesti opt ani de comunism leninist-stalinist-voroninist, am avut o linie de conduita clara, nu ne-am ascuns prin tufari, nu am facut negot de principii. Drept rasplata, am fost batuti, insultati, discreditati si supusi unor adevarate linsaje mediatice. Noi insa am rezistat, am devenit si mai puternici astazi fiind publicatia de limba romana cu cel mai mare tiraj din R. Moldova. Ceea ce-i infurie si nu ne pot ierta detractorii si rauvoitorii nostri e faptul ca am demonstrat ca noi, nu ei, am avut dreptate.

Nu ne umflam muschii, nu plutim cu capul in nori, suntem realisti, stim ca avem suficiente probleme, trecem si noi, ca si alte institutii de presa, printr-o etapa dificila de identificare a cailor de dezvoltare in continuare a publicatiei. Desi multi prezic moartea ziarului tiparit pe hartie, noi suntem de alta parere – nu mor ziarele cand vor computerele! – si actionam in consecinta. Bineinteles, nu neglijam varianta electronica a ziarului, dimpotriva suntem in pragul lansarii unui nou site, unul mai modern, mai multifunctional.

O surpriza pentru cititorii nostri a fost si faptul ca suntem primul ziar din R. Moldova care, valorificand experienta altor publicatii din Europa – venim la cititor si cu o carte ieftina subsuoara. Aceasta surpriza va continua si anul viitor – cine se va abona la TIMPUL va putea sa-si faca propria biblioteca la preturi foarte convenabile. Datele preliminare (privind abonarea) pe care le detin la aceasta ora ne inspira foarte mult optimism: numarul de abonati la jumatatea lui decembrie 2009 este cu mult mai mare decat cel de la mijlocul lui decembrie 2008. Avem tot temeiul sa ne asteptam ca aceasta tendinta sa se pastreze si in continuare, ceea ce inseamna ca vom intra in 2010 ca unul dintre cele mai populare ziare din R. Moldova.

Nu ascund: spun aceste lucruri pentru a-i convinge sa se aboneze la TIMPUL pe cei care inca nu s-au abonat. Le promitem acestora in 2010 un ziar modern, interesant, cu coloana vertebrala. Perdantii politici si mediatici, care au ciugulit ani de zile din palma mafiei ros-oranj, insinueaza cu obraznicie ca am fi devenit un ziar pro-guvernamental. Bineinteles, ei ar fi fericiti daca TIMPUL s-ar apuca sa bata in Alianta, asa cum bat ei.

Nu, noi nu vom face acest lucru, dar nu vom ezita sa spunem ceea ce credem si sa criticam Alianta atunci cand va fi necesar. Noi nu am mintit si nu vom minti cititorul, vom continua sa-l informam corect, aceasta fiind misiunea dintotdeauna a presei libere. Iar TIMPUL va fi si in 2010 unul dintre detasamentele de avangarda ale presei libere din Moldova.
Ne asteapta un drum lung si greu – avem de facut o tara. S-o facem impreuna. S-o facem impreuna, dragi cititori, s-o facem tot timpul, cu dragoste si cu multa responsabilitate.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *