Timpul.md

Social 28 Februarie 2013 | 06:54

„Nu prea cunosc actorii moldoveni”(IV)

Avem numeroși actori născuți pe acest meleag care și-au dedicat viața scenei și aducându-i faimă Moldovei.Mihai Volontir, Jan Cucuruzac, Mihai Curagău, Gheorghe Urschi, Gheorghe Grâu, Ninela Caranfil, Dina Cocea, Petru Vutcărău, Vladimir Cobasnean, Vitalie Drucec, Mihai Fusu, Andrei Sochircă - sunt doar câteva nume care ar trebui rostite cu mândrie. Astăzi i-am întrebat pe trecători „Ce actori autohtoni cunoașteți?”, și iată ce ne-au răspuns. 

Lidia, 74 de aniSvetlana Toma care s-a filmat în pelicula „Șatra” și desigur cel mai vestit „țigan” al Moldovei, Mihai Volontir, un actor foarte talentat.

Natalia, 23 de aniÎmi aduc aminte doar de marele actor Mihai Volontir care a jucat în „Budulai”, știu de regizorul Emil Loteanu, care a filmat „Șatra”, dar actori moldoveni nu prea cunosc, deoarece acum, cu părere de rău, ei nu sunt promovați.

Ion 27, de aniDin păcate, nu prea cunosc actorii moldoveni, pe Mihai Volontir îl cunosc care s-a filmat în „Budulai”, dacă nu greșesc.

Gheorghe, 35 de aniMihai Curagău, Sandu Grecu, Ninela Caranfil, sunt mai mulți, avem actori buni. Un timp mergeam regulat la Teatrul „Satiricus” și îi cunoșteam aproape pe toți actorii de acolo. Din actorii tineri nu cunosc pe nimeni.

Cristina, 22 de aniAnatol Durbală este unul dintre actorii mei preferați, iar „Amorul dănțuie și feste joacă” în care joacă dl Durbală este unul dintre cele mai bune spectacole pe care le-am văzut. De asemenea îl cunosc pe Mihai Volontir, care este îndrăgit și de părinții mei.

Diana, 37 de aniSvetlana Toma, Gheorghe Grâu, parcă atât, din câte îmi amintesc.

Alexandru, 24 de aniSergiu Voloc, în primul rând, Jan Cucuruzac, Anatol Durbală, Constantin Cheianu și desigur unul dintre cei mai mari actori autohtoni Gheorghe Urschi.

Iurie, 57 de aniO, mulți actori cunosc. Mihai Fusu, Nelly Cozaru, Ion Șcurea. De la Teatrul „A. P. Cehov” îi cunosc pe Iurie Andriușenco, Zinaida Cebotari, Ghenadie Baiarchin. Desigur, cunosc mai mulți, dar la moment nu mi-i aduc aminte, iată Sandu Grecu, de asemenea, tinerii actori care nu demult au terminat Academia, Stela Focșa, Iurie Gologan, Alexandru Pleșca.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus