Timpul.md

Actualitate 16 Martie 2020 | 18:12

Numărul celor infectați cu coronavirus în RUSIA a crescut la 93

Numărul de pacienți cu coronavirus în Rusia a crescut la 93. Șapte dintre ei au fost infectați prin contactul cu persoane infectate din țară, restul de 86 de cazuri au fost importate, a declarat vicepremierul Tatyana Golikova. În același timp, patru pacienți și-au revenit deja, 79 de persoane rămân în tratament la spital. Douăzeci de cazuri noi pe zi au fost detectate la Moscova, trei cazuri fiecare în Sankt Petersburg și Regiunea Samara și încă unul în Regiunea Moscova, Regiunea Kirov, Teritoriul Perm și Komi. Potrivit TASS, datorită răspândirii coronavirusului, aproximativ 15 mii de persoane sunt sub supraveghere medicală, sunt absolut sănătoase.

Potrivit Golikovei, până la 100 de mii de sisteme de testare sunt produse în țară pentru a detecta COVID-19 pe zi. Viceprim-ministrul a promis că testele vor fi distribuite în toate regiunile Rusiei. În plus, cei aflați în carantină în concediu medical vor primi bani în avans pentru a nu pierde din venituri.

Cazurile anterioare de coronavirus au fost înregistrate și în regiunile Tiumen, Kaliningrad, Lipetsk și Belgorod, în Transbaikalia și Kuzbass. Pentru a informa cetățenii despre prevenirea COVID-19 și pentru a respinge zvonurile și falsurile, guvernul rus a lansat site-ul stopkoronavirus.ru. De asemenea, viceprim-ministrul Dmitry Chernyshenko a anunțat o acțiune pentru a ajuta cei aflați în carantină, aceasta va fi organizată de Centrul Golikova împreună cu Rosmolodezh și voluntarii.

novayagazeta.ru 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus