Timpul.md

Actualitate 21 Decembrie 2018 | 09:15

O antologie de texte și desene ale copiilor a fost lansată la Chișinău

„Vise în livadă. Scriu și desenează copiii”. Un volum cu acest titlu a fost lansat ieri, 20 decembrie, la Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu” din Chișinău. Cartea conține texte și desene ale copiilor, realizate în cadrul concursului „Vise în livadă”, desfășurat în perioada octombrie-decembrie 2018. Proiectul este susținut de FPC „Fernuci” SRL, condus de Olga Petrovsky, o basarabeancă stabilită la Bruxelles, iar coordonatorul ediției a fost scriitoarea Irina Nechit. Cartea nu se vinde, ci se împarte gratis tinerilor, fiind destinată în special copiilor din localitățile rurale, îndrăgostiți de pictură și de literatură.

„Fiind copil, am publicat și eu în ziarul „Florile Dalbe”. Îmi părea foarte bine când, dintr-o mie sau două mii de copii, erau alese lucrările mele. De aceea mi-am zis că aș putea face același lucru pentru copii de la noi. Am început cu proză și picturi. Ne gândim să facem și o expoziție ori să ducem copii peste hotare, ca să prezentăm fața R. Moldova”, a declarat pentru TIMPUL Olga Petrovsky.

Pentru că ideea de a publica această carte a venit de la visul de a face ceva bun pentru copii, Olga Petrovsky susține că însuși proiectul este o livadă, în care poți avea un vis. „În loc de jocurile pe smartphone și alte chestiile moderne, care ne fură tot timpul, este mai bine ca cei mici să picteze sau să scrie ceva, pentru a-și spune punctul de vedere, ca să demonstreze că sunt oameni care gândesc, dar nu niște roboți bine programați. E mult mai benefic să visăm, dar să fim personlități, decât să vedem visele altora din Iphone și să ne putrezească mintea”, consideră disrectorul FPC „Fernuci”SRL.

În cadrul lansării, au fost premiați cei mai talentați copii care au participat la acest proiect. Cartea apare în a doua ediție și a fost lansată în parteneriat cu Biblioteca municipală „B. P. Hasdeu”.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus