Eveniment

O carte buna – in toata republica

Astazi, cel mai important proiect cultural de popularizare a cartii al anului 2009, initiat de redactia Cotidianului National TIMPUL, Editura LITERA si sprijinit de intreprinderea „Moldpresa”, ajunge la Balti, Cahul si in toate raioanele republicii.
Mai jos, va prezentam reactia la surpriza a unor cititori de-ai nostri din nordul si sudul republicii.

 

Maria Sleahtitchi,
decana Facultatii de Filologie a Universitatii „Alecu Russo” din Balti

E bine ca ati pornit si spre noi. Altfel, baltenii se suparau pe TIMPUL. Astfel, impreuna, vom acoperi o absenta a cartii de mai multi ani in raionale Moldovei. E o actiune binevenita, care va stimula oamenii sa procure carti. Salut initiativa, stiind ca, totodata, cartea insasi este un exemplu bun de implicare sociala. Sper ca initiativa, odata inceputa, va fi continuata, pentru a atrage oamenii sa citeasca. E laudabila straduinta Cotidianului TIMPUL si Editurii LITERA de a face ca si la nordul republicii oamenii sa poata procura carti la preturi mici.

Viorica Babalau,
profesoara de limba romana, Liceul teoretic „Mihai Eminescu”, Balti

Orice mod de promovare a cartii este benefic. Este pentru prima data cand, la noi, un ziar si o editura lanseaza o asemenea initiativa. Daca vom ramane indiferenti, societatea va pierde interesul fata de carte. Dar eu vad ca elevii cauta cartea, chiar daca multi cred ca prea putin se citeste in ziua de azi, tinand cont de aparitia noilor tehnologii. O carte in casa e semn de cultura, iar actiunea TIMPUL si LITERA e semn ca putem spera la o societate civilizata.


Rodica Caraja,
profesoara de limba romana la Liceul teoretic „Ion Creanga” din Cahul

Aici, multi credeau ca Chisinaul a uitat de noi. Dar nu, iata ca TIMPUL ne aduce carti si la Cahul. E o idee buna, caci cartea este utila tuturor, indiferent de generatie si statut. Din pacate, se vede ca in R. Moldova scade nivelul de lectura. Cred ca proiectul respectiv va face ca oamenii sa devina mai informati, iar un om informat este intotdeauna puternic.


Ion Siscanu,
profesor universitar la Cahul si Galati

Lumea noastra s-a dezvatat sa citeasca. De aceea, am sa indemn toti cunoscutii sa cumpere cartile, pentru ca sunt utile si pentru cei care citesc filozofie, si pentru cei care fac matematica. Este impresionant ca a aparut o astfel de idee si la noi, la fel ca in Romania – de a aduce cartea la un pret mic in casele oamenilor. Felicit TIMPUL si LITERA pentru initiativa. Este bine ca se ajunge si in raionale de sud ale republicii.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *