Lumea

O chitară folosită de Kurt Cobain a fost scoasă la licitaţie pentru 1 MILION de dolari

Instrumentul marca 1959 Martin D-18E este piesa de rezistenţă în licitaţia Music Icons organizată de casa Julien’s Auctions din Los Angeles, pe 19 şi 20 iunie.

„Această chitară importantă şi-a câştigat pe bună dreptate locul în istoria rock‘n’roll, pentru că instrumentul a fost folosit de un simbol, unul dintre cei mai influenţi muzicieni rock, într-unul dintre cele mai bune şi memorabile concerte live ale tuturor timpurilor”, spune Darren Julien, şeful casei de licitaţii.

Chitara este oferită cu valiza sa originală, pe care muzicianul a decorat-o cu un pliant al albumului „Feel the Darkness”, al trupei punk rock Poison Idea.

În afară de acest instrument, în licitaţie mai sunt disponibile o chitară Fender Strat folosită de Cobain în timpul turneului din 1994 In Utero şi o bluză din lamé argintiu pe care a purtat-o în videoclipul „Heart-Shaped Box”.

Anul trecut, cardiganul verde pe care Kurt Cobain l-a purtat în timpul concertului „MTV Unplugged” a fost vândut pentru 334.000 de dolari, potrivit Mediafax. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *