Actualitate

O companie chineză vrea să investească în asamblarea autobuzelor electrice în Republica Moldova

„Vizita oricărui investitor potențial este o bucurie pentru noi. Dar atunci când cineva dintre ei decide să deschidă afaceri în țara noastră, pentru noi este o bucurie dublă", a spus prim-ministrul.

Șeful Guvernului i-a îndemnat pe investitori să aibă un dialog permanent cu Secretariatul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, care este o verigă de legătură între Executiv și mediul de afaceri.

De asemenea, Pavel Filip a încurajat compania să investească în Zonele Economice Libere, dar și în Parcul IT virtual, care asigură condiții favorabile antreprenorilor. Un avantaj este și faptul că Republica Moldova are regim de comerț liber cu UE, țările CSI și Turcia. În prezent, un Acord similar se negociază și cu Republica Populară Chineză.

Premierul a reconfortam deschiderea și suportul Guvernului pentru proiectele investiționale de anvergură: „Suntem deschiși pentru investitori. Vă puteți adresa cu orice problemă, să găsim rapid soluții optime".

Pentru a imprima un start constructiv discuțiilor, prim-ministrul a dispus crearea unui grup de lucru la nivel ministerial, cu participarea reprezentanților companiei, pentru a elabora un Memorandum. În acest document urmează a fi stabilite etapele care vor fi întreprinse pentru realizarea proiectului investițional.

Reprezentanții Companiei ZTE Corporation au apreciat dialogul constructiv și deschiderea Guvernului pentru rezolvarea problemelor oamenilor de afaceri.

Compania ZTE Corporation este o societate pe acțiuni, în care Guvernul Republicii Populare Chineze deține mai mult de 50% din pachetul de acțiuni, iar restul acționarilor sunt privați. În 2016, cifra de afaceri a companiei a fost de 1,7 miliarde de dolari. ZTE are afaceri în peste 160 de țări și peste 80 de mii de angajați.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *