Actualitate

O listă de produse americane ar putea fi suprataxate în UE

Într-o declaraţie pentru Agenţia Francepress, comisarul european spune că la nivelul Comisiei Europene se pregăteşte, în colaborare cu statele membre ale Uniunii, o listă cu contramăsuri, iar acest lucru a fost comunicat partenerilor americani, mai spune Cecilia Malmström, care a apreciat că eventualele taxe impuse de Washington asupra maşinilor europene ar constitui un dezastru.

Această listă este în curs de pregătire, dar se va face de aceeaşi manieră ca la oţel şi aluminiu, mai spune comisarul european. Statele Unite impun de la începutul lunii iunie drepturi vamale punitive de 25% pe oţelul european şi de 10% pe aluminiu, o decizie la care europenii au răspuns imediat, prin măsuri de retorsiune împotriva unor produse americane emblematice, precum bluejeans. Preşedintele american, Donald Trump, ameninţă acum cu taxe pe importurile de maşini produse în Uniunea Europeană de 25%.

Comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmström, îl va însoţi săptămâna viitoare pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în vizita oficială din Statele Unite. Cei doi vor încerca să găsească soluţii la tensiunile comerciale dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite.  

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *