Timpul.md

Chișinău 8 Mai 2020 | 19:16

O nouă intervenție SMURD | Medici din România și R.Moldova au transportat un pacient de la Cahul la Chișinău

În după amiaza zilei de 8 mai a avut loc o nouă intervenție comună SMURD pentru un bărbat în vîrstă de 61 de ani de la Cahul. Potrivit IGSU misiunea a fost efectuată de doi medici SMURD din România în comun cu echipa din cadrul Detașamentului Salvatori și Pompieri Cahul, informează Radio Chișinău

Transportarea asistată a persoanei a fost efectuată pe cale terestră prin intermediul unei ambulanțe de terapie intensivă de tip C1. Bărbatul care a suportat un accident vascular a fost preluat de la Spitalul raional Cahul și transportat la Institutul Neurologie și Neurochirurgie din municipiul Chișinău. Pe parcursul drumului acesta a fost strict monitorizat de echipa mixtă, fără de a suporta complicații.

Amintim că un grup de 9 medici și paramedici din România activează în Spitalul Raional Cahul în suportul sistemului medical din Republica Moldova. Activitatea acestora se desfășoară în secția terapie intensivă a unității medicale. Pe parcursul a două săptămâni în comun cu colegii din Republica Moldova intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor din sudul țării, aflați în dificultate.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus