CSI / Rusia

O nouă intoxicare rusească. Presa moscovită a anunţat „mitralierea” unei jurnaliste Russia Today la Kiev

Publicaţiile din Rusia au afirmat că jurnalista „independentă” şi „pro-rusă” a fost mitraliată în casa scării blocului în care locuia.

Informaţia s-a dovedit a fi însă o nouă intoxicare a presei propagansistice din Rusia. „Reţelele sociale din Rusia au preluat pe larg ştirea asasinatului. Poliţia din Kiev a verificat informaţia şi a constat că nu există fapta”, scrie news.ru.

Despre „crimă” au anunţat o serie de televiziuni, agenţii şi publicaţii de presă precum REN TV, agenţia de ştiri REGNUM, „Moskovski Komsomolets”, „Komsomolskaia Pravda” şi postul de televiziune al armatei „Zvezda”.

Sursa originală a ştirii indică un mesaj pe pagină de Facebook aparţinând unui oarecare Iuri Kot. Un post similar a fost publicat pe pagină lui Alexei Gorojankin.

În ştirile despre „uciderea lui Valenko” se afirmă că „jurnalista” a fost împuşcată în timp ce se întoarcea acasă de la birou. Jurnaliştii ruşi mai scriu că, anterior, „Margarita a lucrat timp de patru ani la un ziar online din Kiev, iar în ianuarie 2014, din cauza diferenţelor politice asupra situaţiei din ţară, această a demisionat”. „Potrivit rudelor victimei, Valenko ar fi primit în ultimele patru luni mai multe ameninţări cu moartea din partea radicalilor ucraineni. Ieri, toată ziua, locuitorii din Kiev au depus flori şi lumânări la intrarea în scară blocului unde a fost ucisă Valenko<…> Margarita Valenko avea doi copii, ea a fost ucisă la vârstă de doar 26 de ani”.

Unele portaluri de ştiri au ilustrat articolul despre asasinarea jurnalistei inexistente cu imaginea unei angajate al postului tv NTV Inna Osipova. La sfârşitul lunii februarie, Osipova a fost printre jurnaliştii ruşi căreia i s-a pus interdicţie de intrare pe teritoriul Ucrainei.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *