Timpul.md

Actualitate 27 Iunie 2019 | 10:55

O NOUĂ MINCIUNĂ (d)O(d)ONATĂ: Nici peste cinci ani, deputații PSRM nu au renunțat la cetățenia română

Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) de la București a confirmat, pentru a treia oară, că Igor Dodon și-a mințit alegătorii în 2014, când le-a promis că toți deputații socialiști vor renunța la cetățenia română.

Mai întâi, în 2016, președinta de la acea vreme a instituției, Iulia Mălina Ciobanu, a declarat într-un interviu exclusiv pentru TIMPUL că nimeni dintre cei șase parlamentari PSRM de la Chișinău, care dețin cetăţenia României, nu a depus cerere pentru a renunța la aceasta. În acelaşi an, ANC a trimis un răspuns similar site-ului Deschide.md. Iar pe 6 februarie 2019, acelaşi portal de ştiri a primit aceeaşi informaţie de la Bucureşti.

Menţionăm că, potrivit lui Igor Dodon, deputaţii Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi ar fi trebuit să renunţe la cetăţenia română, încă acum cinci ani. Faptul că la mijloc ar sta o nouă minciună a lui Igor Dodon a fost dovedit şi de discuţiile reporterilor TIMPUL cu deputaţii respectivi, care se contraziceau în mod uluitor, fiind întrebaţi când au depus cererile de renunţare la cetăţenia română. Atunci, pe de o parte, respectivii spuneau că au câte o copie a acestor cereri, însă ele se află la Dodon. Iar, pe de altă parte, Dodon afirma că cererile se află la deputaţii săi.

Culmea e că cei şase continuă să mintă în această privinţă, deşi aduc în permanență acuzații la adresa României. De exemplu, candidatul PSRM la alegerile parlamentare din februarie 2019, Ghenadi Mitriuc, a declarat recent că a depus cerere de renunţare la cetăţenia română.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus