Actualitate

O nouă minciună marca Dodon? Ministrul de Externe: „Focul Haric nu va ajunge în Moldova anul acesta”

Igor Dodon a anunțat că „Focul Haric” va fi adus în Republica Moldova și în acest an. Pe de altă parte, ministrul de Externe, Oleg Țulea, a precizat că în acest an nu este posibil să fie adus Focul Haric în țara noastră, așa cum se obișnuia în anii precedenți.

În cadrul unei emisiuni de la N4, Țulea a menționat că a fost o discuție, dar nu este posibil în acest an să ajungă Focul Haric în țara noastră.

Dacă în varianta inițială, exact ca în anii precedenți, exista ideea că potrivit mersului normal al lucrurilor așa cum ne-am obiștnuit, să includă inclusiv aducerea Focului Haric din Ierusalim, este clar că în acest an nu este posibil. A existat astăzi o comunicare, inclusiv din partea președintelui și a premierului care au avut discuții cu reprezentanții Bisericii din Republica Moldova, agreând că în acest an, de sărbătorile de Paști, nu vor fi organizate ceremoniile tradiționale, inclusiv și Focul Haric nu va fi adus”, a declarat aseară ministrul de Externe, Oleg Țulea, informează cotidianul.md 

Igor Dodon (9 aprilie): „Am avut astăzi o întâlnire cu conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. L-am informat pe ÎPS Mitropolitul Vladimir că în urma apelului pe care l-am făcut, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a aduce și în acest an în țara noastră Focul Haric”

FĂRĂ COMENTARII /// ÎPS Vladimir anunță că Paștele Blajinilor va avea loc în… iunie

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *