Actualitate

O nouă tentativă de atac cibernetic împotriva Partidului Democrat

Cu mai puţin de trei luni înainte de alegerile legislative cruciale de la jumătatea mandatului, pe care democraţii mizează pentru a schimba majoritatea în Congresul de la Washington, compania Lookout a detectat "o tentativă de ‘phishing’" (înşelăciune electronică) contra Partidului Democrat.

Ea a ţintit o bază de date, numită "VoteBuilder", gestionată de NGP VAN, una din principalele firme din acest domeniu. Piraţii au creat o pagină care o imita pe cea unde utilizatorii trebuie să introducă numele folosit şi parola.

"După ce a fost avertizată gazda", Digital Ocean, "site-ul de phishing a fost suprimat în câteva ore", a explicat Lookout.

Identitatea hackerilor a rămas necunoscută. Responsabilul pentru securitatea informatică a Partidului Democrat, Bob Lord, a declarat pentru Washington Post că aceştia nu au reuşit să pătrundă în sistemul lor.

"Este evident că ei căutau informaţiile cele mai sensibile pentru partid – fişierele de alegători -, dar DNC a reuşit să împiedice atacul acţionând" cu ceilalţi actori din domeniu "pentru a-l identifica şi lua măsuri ca să îi pună capăt", a spus el.

Procurorul special însărcinat cu ancheta asupra ingerinţei Kremlinului în prezidenţialele americane din 2016 a pus sub acuzare în iulie 12 agenţi ai serviciilor ruse de informaţii pentru că au piratat calculatoarele Partidului Democrat în perioada campaniei lui Hillary Clinton împotriva republicanului Donald Trump.

Marţi, compania Microsoft a anunţat la rândul său că hackeri ruşi în serviciul Kremlinului au vizat site-uri ale unor grupuri conservatoare americane. Hackerii au pus online site-uri falsificate ale Institutului Republican Internaţional, Institutului Hudson şi Senatului SUA.
 
Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *