Opinii și Editoriale

O „poveste de succes”: Moldova răstignită

Deși președintele Timofti și premierul interimar Leancă au adresat poporului mesaje mieroase, picurate cu ceară, nimeni nu i-a crezut. Dar cum să-i mai creadă după ce de la 2009 încoace au dărâmat această țară? Campion la proba „fățărnicie și cinism” a fost tot el, mazâlitul premier, Vlad Filat, care ocupă de patru ani locul întâi în toate topurile rușinii naționale. Acesta, de o săptămână „învârte” la toate televiziunile și posturile de radio un mesaj ipocrit adresat „oamenilor Moldovei” în care le dorește „lumină, multă lumină, în inimi, în suflete și în case”. După ce a transformat Vinerea Mare în Vinerea Neagră a democrației moldovenești, aruncând Moldova în întunericul de pâslă antieuropean le dorește moldovenilor multă lumină…

După Vinerea Neagră din Săptămâna Patimilor în Moldova s-a dezlănțuit o adevărată isterie antieuropeană. Anume săptămâna aceasta s-a văzut cel mai bine care ziariști, analiști politici, bloggeri și politicieni se află în slujba unor interese străine. Atacurile cele mai necontrolate împotriva cursului proeuropean al R. Moldova au venit, evident, din partea liderului comuniștilor, Voronin, noul amic politic al lui Filat. Astfel, cel care a votat împreună cu Filat „la kilogram” mai multe decizii anticonstituționale, antidemocratice și antieuropene, îi numește pe funcționarii europeni „avocații isterici ai diavolului”. Și asemenea declarații antieuropene se fac pe fundalul altei isterii, declanșată de Rusia. Drept prilej pentru aceasta a servit ziua de 9 mai, zi pe care rușii o marchează drept zi a terminării „marelui război pentru apărarea Patriei”. Dacă ar serba-o doar la ei acasă nu ar fi nicio problemă, s-o serbeze sănătoși. Vorba e însă despre aceea că rușii vor să serbeze această zi de 9 mai și în fostele lor colonii sovietice, în deosebi în Moldova. Cu un dispreț total față de memoria noastră istorică încă sângerândă, rușii au umplut Moldova cu panglicile bicolore, simbol al „marii victorii”. (Apropo, în Vinerea Neagră, comuniștii care votau cot la cot cu deputații lui Filat purtau în piept aceste panglici…).

Ca nu carecumva să uităm cine e și azi adevăratul stăpân al R. Moldova, rușii au decis să organizeze pe 9 mai la Chișinău un mare concert propagandistic cu participarea bătrânelor vedete ale estradei sovietice Iosif Kobzon și Lev Leșcenko. Și ca umilința să fie deplină au decis să organizeze acest concert în Piața Marii Adunări Naționale, loc sfânt pentru moldoveni. (Am scris și am predat acest text înainte de începerea concertului, nu am alte detalii despre acest eveniment).

Și ca să-și bată joc până la capăt de noi și de europeni, Voronin, noul amic al lui Filat, declară cu cinism că „avocații isterici ai diavolului” nu observă că în R. Moldova „se calcă în picioare drepturile minorităților naționale”…

… Vinerea Neagră continuă. Moldova e răstignită pe cruce. Adevărații avocați ai diavolului o batjocoresc și o scuipă. Unde e poporul? Acolo unde a fost în acești ani: o jumătate își dezbate plămânii, prășind pe dealuri, iar cealaltă jumătate guleiește cu vodkă și „șașlâk” prin parcuri și păduri, cântând-o pe …Katiușa.

Într-un cuvânt, R. Moldova a căzut de pe harta Europei, a căzut în brațele Rusiei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *