Europa Culturii

O poveste despre libertate la Bucuresti

La 20 de ani de la caderea comunismului, fotografii cu valoare de document istoric prezinta evenimentele ce l-au precedat in sapte tari foste comuniste. „O poveste despre libertate” este oferita publicului din Romania prin intermediul expozitiei de fotografie documentara, organizata de reprezentanta Comisiei Europene in Romania, in cooperare cu istoricul Andrea Varga. Expozitia a fost vernisata in prezenta Comisarului european pentru multilingvism, Leonard Orban, dar si a altor personalitati de prim rang ale societatii civile romanesti, participanti la momentele Revolutiei si fosti disidenti, membri ai corpului diplomatic, precum si jurnalisti.

Exponatele rememoreaza actiunile eroice ale oamenilor obisnuiti si felul in care au receptat acestia constrangerile impuse de regimurile comuniste in sapte dintre tarile apartinand fostului lagar politic. Fotografii cu o valoare exceptionala din punct de vedere istoric si artistic sunt dispuse precum punctele pe piese de domino de inaltimea unui om. Completate cu materiale audio si video, marturii scrise si articole de ziar, acestea dau masura solidaritatii dintre popoarele europene in lupta lor pentru libertate. Documentele spun „povestea” eliberarii Romaniei, plasata in context european, ca o consecinta naturala a luptei pentru libertate a cetatenilor germani, polonezi, cehoslovaci, maghiari, bulgari si a celor din fosta URSS.

„O poveste despre libertate” face parte din Campania de comunicare „1989-2009 – libertatea Romaniei si a celorlalti”, care include editarea unui ziar dedicat expozitiei, organizarea periodica de evenimente (dedicate in special tinerilor), precum si realizarea website-ului www.8909.ro. Expozitia este gazduita de Centrul de informare al Reprezentantei Comisiei Europene (Bucuresti, Str. Vasile Lascar nr. 31) si este deschisa zilnic, de luni pana duminica, intre 10.00-18.00, pana la sfarsitul lunii februarie 2010.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *