Timpul.md

Eveniment 28 Aprilie 2015 | 10:17

O serie de înalți demnitari moldoveni și-au exprimat atitudinea pozitivă față de avantajele Unirii R. Moldova cu România

Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI (TM) a întâmpinat ieri deputații și alte înalte oficialități la intrarea în Parlament, cu ocazia Ședinței Solemne a Legislativului dedicate Zilei Tricolorului.

Voluntarii TM le-au arătat acestora cele 7 clipulețe video din cadrul Campaniei UNIREA ÎNSEAMNĂ, ce prezintă avantajele Unirii cu România. Întrebați ce cred despre informația prezentată în spoturi, aceștia au vorbit deschis despre Unirea cu România, după cum urmează:

Corina Fusu: „În România nivelul de trai, nivelul de civilizație, nivelul de modernizare, de luptă cu corupția este mult mai înalt decât la noi… Unirea cu România este o soluție... noi facem atât cât ne stă în puteri ca să ne reîntregim cu Țara noastră România”.

Mihai Ghimpu: „Unire? Pe mine mă puneți la îndoială?”.

Vlad Filat: „Să vedem cum oamenii o să reacționeze”.

Igor Corman: „Știu (cu referire la avantajele Unirii prezentate în clipulețe)”.

Sergiu Sîrbu: „La noi va fi și mai bine, dacă o să ne ajutați (cu referire la avantajele Unirii prezentate în clipulețe)”.

Dorin Drăguțan: „ Frumos, felicitări, bravo (cu referire la avantajele Unirii prezentate în clipulețe)”.

Montajul video cu deputații îl găsiți aici, iar clipulețele Campaniei aici.

Declarațiile lor demonstrează că și în Parlamentul de la Chișinău sunt aleși ai poporul care lucrează pentru Unire, nu doar în cel de la București. Totodată, există și deputați care așteaptă ca adeziunea față de ideea Unirii va crește pentru ca ei să-și poată modifica discursul electoral în direcția susținerii Unirii cu România, iar alții așteaptă ca tinerii să vină și să le spună ce au de făcut, pentru că singuri nu sunt capabili.

Campania UNIREA ÎNSEAMNĂ continuă azi și mâine cu următoarele acțiuni:

Marți, 28 aprilie 2015, ora 14.30 – protest în fața sediului BNS, pentru că încă nu am aflat rezultatele de la recensământ, iar Unirea înseamnă acces liber la informație. Vom arunca în fața sediul BNS mii de pliante informative, pentru a le reaminti că instituția trebuie să activeze competent și în interesul oamenilor.

Miercuri, 29 aprilie, ora 18.00 – flash-mob în fața Centrul de Informare si Documentare privind NATO în R. Moldova. Vom cere Alianței să ia populația dintre Prut și Nistru sub protecția sa cât mai repede, pentru că Unirea înseamnă securizarea granițelor. La acțiune vor fi prezenți sute de oameni, care vor ridica deasupra capului simbolic umbrele cu sigla NATO.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus