Ultima oră

O singură ofertă pentru investigarea tranzacţiilor dubioase la cele 3 bănci

Este vorba de consorţiul format din firmele Kroll şi Steptoe & Johnson LLP. Termenul limită de depunere a ofertelor a expirat la 1 septembrie, transmite IPN.

BNM informează, într-un comunicat de presă, că va examina oferta şi va prezenta rezultatele evaluării în zilele următoare, în şedinţa Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară.

Obiectivul final al acestei investigaţii este de a furniza BNM un tablou clar cronologic cu privire la persoanele care au controlat tranzacţiile dubioase, care au deţinut controlul băncilor, care au beneficiat de pe urma tranzacţiilor investigate, de a identifica iregularităţile şi pierderile semnificative în aceste bănci, precum şi de a elabora şi implementa o strategie de recuperare a activelor.

În baza informaţiilor colectate deja de BNM şi a rezultatelor celei de-a doua faze de investigaţie, consorţiul de firme va trebui să iniţieze măsuri civile, penale, interguvernamentale, de insolvabilitate (după caz), în coordonare cu BNM, în Republica Moldova şi în jurisdicţii străine pentru a urmări, reţine şi recupera activele.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *