Actualitate

O statuie de 8 metri a faraonului egiptean Ramses al II-lea, descoperită într-o zonă periferică din Cairo

Descoperirea — apreciată de Ministerul Antichităților din Egipt drept una dintre cele mai importante din toate timpurile — a fost făcută în periferia Matariya, într-un loc situat în apropierea ruinelor templului lui Ramses al II-lea. În perioada faraonilor, templul se afla în orașul Heliopolis, localizat în partea estică a capitalei Cairo de azi.

"M-au sunat să mă anunțe descoperirea colosului unui rege, cel mai probabil Ramses al II-lea, realizat din cuarțit", a declarat joi ministrul Antichităților, Khaled al-Anani pentru Reuters, la locul dezvelirii statuii.

Cel mai puternic și mai celebrat conducător al Egiptului Antic, Ramses al II-lea, cunoscut și sub numele de "Ramses cel Mare", a fost al treilea faraon al celei de-a XIX-a Dinastii a Egiptului, Noul Regat, și a domnit între anii 1279 și 1213 î. Hr..

"Am descoperit bustul statuii și partea de jos a capului, iar acum am scos capul și am descoperit coroana, urechea dreaptă și un fragment al ochiului drept", a completat Anani.

Lângă statuie, echipa de arheologi egipteni și germani a descoperit partea superioară a unei statui în mărime naturală, din calcar, a faraonului Seti al II-lea, nepotul lui Ramses al II-lea — cu o lungime de 80 de centimetri. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *