Timpul.md

Actualitate 22 Iulie 2016 | 12:18

O tabără cu peste 1.000 de migranți din nordul Parisului, evacuată de autorități

O tabără insalubră cu peste 1.000 de migranți care a fost recent refăcută în nordul Parisului era în curs de evacuare vineri dimineață, fiind a 26-a operațiune de acest tip în decurs de un an în capitala franceză, relatează AFP.

Între 1.200 și 1.400 de persoane, în majoritate bărbați, originari din Eritreea, Somalia sau Afganistan, au fost înregistrate în ultimele zile în această tabără instalată sub o linie de metrou suspendat, în apropiere de sediile unei asociații însărcinată de către autorități să înregistreze primele cereri de azil.

Pierre Henry, director al asociației de solidaritate France Terre d'asile, a subliniat lipsa de mijloace pentru a procesa toate cererile: 'Trebuie ca în toate capitalele regionale să existe centre pentru primirea și orientarea migranților pentru a înceta concentrarea oamenilor spre Paris și Calais', a declarat el.

Didier Leschi, director general al Oficiului francez pentru imigrație și integrare, a declarat că ocupanții taberei sunt 'oameni care pot să ceară azil, dar nu doresc să facă acest lucru deoarece Franța nu este decât o etapă', dar și persoane 'care au obținut statul de refugiat, dar nu găsesc loc de muncă și nu știu unde să stea'.

Potrivit AFP, weekend-ul trecut au avut loc ciocniri între migranți, necesitând intervenția poliției și a forțelor de securitate.

Persoanele evacuate vor fi transportate cu mașinile în centre de primire în regiunea pariziană și în provincie. 1.500 de locuri permanente sau temporare au fost puse la dispoziție pentru cei evacuați. Peste 20.000 de locuri de cazare au fost create în Franța, în doi ani, însă aceste capacități sunt insuficiente, a apreciat Coaliția franceză pentru dreptul de azil (CFDA), care reunește asociații de asistență pentru migranți.

De un an, taberele au fost reclădite în mod constant la Paris, în cartiere din apropierea Gării de Nord, ducând de fiecare dată la evacuări. CFDA a criticat joi 'hărțuirea poliției și administrativă' căreia îi cad victime persoanele exilate, apreciind că "Franța are obligația să primească demn și să le adăpostească pe persoanele care cer protecție pe teritoriul său'.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat crearea, la jumătatea lunii septembrie, în nordul capitalei franceze, a unui centru de ajutor umanitar pentru refugiați.

agerpres.ro
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus