Timpul.md

Actualitate 9 Aprilie 2020 | 12:03

O tânără din Chișinău, care alerga în parcul Valea Morilor, ar fi fost AMENDATĂ cu 22 MII lei

O tânără din Capitală care făcea jogging în parcul ,,Valea Morilor” din Chișinău ar fi fost amendată de polițiști. O postare a apărut pe rețelele de socializare.

„Băieți, aveți grijă!”, avertizează un utilizator al rețelelor de socializare: „Doi polițiști s-au apropiat de un prieten care făcea jogging dimineață în parcul Valea Morilor, și l-au amendat. Au cerut acte, ea nu le avea, apoi i-au făcut o poză și au plecat. Și a primit acasă amenda de 22.500 lei. Nu pot să spun numele fetei din motive evidente. Voi răspunde în glumă „de ce nu a fugit de ei? s-a antrenat prost? „- nu, ea este doar o persoană adecvată, care respectă legea. Problema este că a) Toate clauzele acestei legi nu au fost explicate clar b) Într-un fel se amendează selectiv, nu înțeleg este amendat! PS / Au permis să plătească 11.250 de lei, dacă o face în 72 de ore. Ei bine, mulțumesc…”

Al treilea paragraf din Regulamentul Comisiei pentru Situații de Urgență din 23 martie 2020 scrie: „Din 25 martie 2020 este interzis cetățenilor să se afle în locuri publice – parcuri, piețe, păduri, locuri de joacă și terenuri de sport, în zonele de agrement”, explică șeful adjunct al poliției capitalei Alexei Grosu. În plus, în conformitate cu punctul 31 din același regulament, nerespectarea cerințelor regulamentului înseamnă un pericol pentru alții și implică răspundere administrativă sau penală. Această dispoziție prevede clar că este interzisă aflarea în parcuri! Da, ea poate plăti doar jumătate din valoarea amenzii, dacă o faci timp de 72 de ore. 

unica.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus