Opinii și Editoriale

O, voi, fariseilor!

Am urmarit spectacolul declansat in legatura cu incidentul produs duminica – agresarea unui reporter de la o insalubra „agentie de stiri” a lui Mark Tkaciuk, specializata in provocari, dezinformari, discreditarea liderilor Opozitiei si manipularea opiniei publice.

Dumnezeule, cate lacrimi inocente, cata ura sfanta impotriva PLDM, care a atentat la libertatea de exprimare a presei! Apropo, presedintele PLDM, Vlad Filat, cerandu-si scuze de la presa pentru acest incident, a dat dovada ca e un barbat politic ce are curajul sa-si asume si sa recunoasca o greseala. Cati politicieni moldoveni au procedat ca Filat? Si-a cerut vreodata Voronin iertare de la presa libera pe care o umileste de opt ani de zile?!
Neindoios, atacurile asupra presei sunt inadmisibile – aici nu avem ce discuta. Ar fi de discutat altceva – de ce se ajunge la asa ceva? De ce un cetatean, vazand camerele unei anume televiziuni, are asemenea reactii? Ascultand sipotul lacrimilor care curg din ochii celor ce deplang „atacul asupra presei” (M-1, EU TV, NIT, „Flux” s.a.m.d.), nu pot sa nu exclam: O, voi, fariseilor, care libertate a presei o deplangeti? Libertatea de a trisa, de a dezinforma, de a manipula si de a denigra oponentii patronilor vostri? Aceasta e „libertatea” pe care o aparati?
(c. t.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *