Social

Oamenii Moldovei: „Eu nu rezist fără carte”

Raisa Cafigiu, pensionară, Călărași

„Am lucrat la Biblioteca Centrală din Călărași timp de 35 de ani. Deoarece cultura a fost plătită prost, am o pensie mică care este de doar 850 de lei. Acum tot nu se investesc bani în cultură și lumea mai mult se chinuie. Închipuiți-vă cum este să trăiești cu așa o pensie. Să zicem că ne mai dă un ajutor material de o sută și ceva de lei. Ajungem la o mie, dar totuși nici o mie nu este de ajuns pentru că e greu de tot”.
„Ne salvează că avem o bucată de grădină, ne mai punem un cartof și cu asta trăim. Și mai am o bucățică de pământ la deal, iar acolo pun porumb și mai țin o pasăre. Altfel, eu nu știu cum m-aș descurca. Toată pensia se duce pe gaz și electricitate. Iar acum am înțeles că se scumpește din nou și e foarte rău. Nu știu cum vom trăi. La ce se gândește conducerea noastră? Unde o să ajungem dacă tot o să scumpească prețurile la toate?”.

„Ca să mai scap de greutățile vieții eu mai citesc. Întotdeauna mi-a plăcut să citesc. Eu nu rezist fără carte și mă duc la bibliotecă după lecturi. Și mai am o dragoste pentru diferite integrame, jocuri de logică. Îmi place foarte tare să le rezolv”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *