Actualitate

Oamenii vor controla totul prin intermediul Internetului

Dovada sunt ultimele inovaţii tehnologice dezvăluite la cel mai mare târg hi-tech din lume, desfăşurat în Germania. Printre acestea se numără şi noua reţea 5G care va permite descărcarea unui film cât ai clipi din ochi.

Startul expoziţiei tehnologice din Hanover a fost dat cu un anunţ de zile mari. Germania şi Marea Britanie vor face front comun pentru dezvoltarea celui mai rapid Internet din lume. Noua reţea, de a 5-a generaţie, va permite ca un film de 800 de megabyte să fie copiat într-o secundă. Regatul Unit a promis şi o investiţie 55 de milioane de euro în vederea dezvoltării aşa-numitulul "Internet al obiectelor".

Prin intermediul tehnologiei, utilizatorii îşi vor putea verifica bunurile casnice, de la frigider până la contoarele de energie electrică.

"Internetul obiectelor reprezintă o transformare imensă, un mod de a stimula productivitatea noastră, de a ne menţine sănătoşi, de a face transportul mai eficient, de a reduce consumul de energie electrică, de a face faţă schimbărilor climatice", a declarat premierul Marii Britanii, David Cameron.

Printre atracţiile târgului hi-tech se numără roboţii umanoizi şi maşinile care se conduc singure.

Peste 230.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la evenimentul care găzduieşte 3.400 de expozanţi din 70 de ţări.

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *