Internațional

Obama: Asaltul asupra orasului Mosul ar putea veni destul de repede

"Credem că vom fi în poziție să avansăm destul de repede", a declarat Barack Obama la finalul unei întrevederi cu premierul irakian, Haider al-Abadi, în marja Adunării Generale a ONU.

"Va fi o luptă dură, Mosul este un oraș mare", a avertizat el, scoțând în evidență cooperarea dintre țările membre ale coaliției internaționale împotriva SI și forțele irakiene de securitate, precum și "cooperarea și curajul" combatanților kurzi peshmerga.

Cu toate acestea, a insistat președintele american, obiectivul nu este doar de a alunga SI din oraș, dar și de a pregăti continuarea.

ONU a atras atenția că o operațiune militară împotriva orașului Mosul ar putea provoca deplasarea a până la un milion de persoane.

"Trebuie să fim pregătiți să furnizăm ajutor umanitar și pentru reconstrucția orașului", a subliniat Barack Obama, adăugând că va cere Congresului să deblocheze fonduri și va solicita țările din coaliția împotriva SI.

Obiectul, a explicat liderul administrației de la Washington, este de a ne asigura "nu doar că gruparea SI nu se întoarce, dar și că ideologiile extremiste născute din disperare nu mai revin".

Statele Unite conduc o coaliție internațională care efectuează lovituri aeriene asupra pozițiilor deținute de jihadiști în Irak și au trimis sute de consilieri militari în această țară pentru a pregăti și ajuta forțele guvernamentale. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *