Actualitate

Obiceiuri păgâne care ar trebui evitate la înmormântări

Obiceiuri păgâne care ar trebui evitate la înmormântări
În Oltenia, când o persoană moare, există obiceiul ca la căpătuil său să fie așezate nouă pietricele. Acestea trebuie să fie de mărimea alunelor. Potrivit obiceiului, este bine ca pietricelele să fie ținute la căpătâiul persoanei decedate până când este scoasă din casă și dusă spre cimitir. Numărul nouă este sacru în creștinism. Însă, este un număr care are o semnificație sacrală și în mitologiile păgâne.

Însă, și în alte zone ale țării există un obicei similar. Pe lângă acele pietricele, se mai pune la căpătuiul persoanei decedate și o bucată de marmură albă. De asemenea, oamenii au obiceiul de a pune și săpunul folosit când este spălat defunctul. Toate obiectele acestea sunt puse într-o perniță, care este apoi așezată la capul persoanei care s-a stins din viață.

Acestea sunt obiceiuri vechi, pe care oamenii continuă să le respecte. Au apărut cu sute de ani în urmă. Însă, nu mulți știu că, de fapt, este vorba despre obiceiuri păgâne, care nu ar trebui să fie respectate. Asta pentru că legea creștină nu este de acord cu ele.

Așadar, unele obiceiuri pe care oamenii le respectă în cazul înmormântărilor sunt interzise de legea creștină. De aceea ar trebui să fie evitate.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *