Timpul.md

Actualitate 2 Septembrie 2017 | 16:06

Șocant! De ce a fost Prințesa Diana înmormântată în sicriu de plumb de 250 kg!

S-au împlinit 20 de ani de la moartea tragică a prințesei Diana de Wales, adorată de întreaga lume. Lady Di, supranumită „prințesa inimilor” a pierit strivită într-o limuzină, în tunelul Pont D”Alma de la Paris, Franța, după ce șoferul ei a pierdut controlul mașinii în timp ce erau urmăriți de paparazzi. În bolidul Mercedes se mai afla și iubitul de atunci al Dianei, miliardarul Dodi Al Fayed. Secrete șocante au ieșit la iveală azi, prin mărturiile făcute de oamenii care au participat activ la înmormântarea fostei soții a Prințului Charles al Marii Britanii. 

Funeraliile de stat de la Londra, din 1997, au fost urmărite cu lacrimi în ochi de peste un miliard și jumătate de oameni. Sicriul acoperit cu drapelul regal și cu jerbe de crini albi imperiali a fost purtat pe umeri de opt soldați ai gărzii regale. Unul dintre ei a povestit pentru presa americană un secret bine ascuns până azi.

După ce trupul neînsuflețit al lui lady Di a fost adus la Londra cu un avion privat, toate pregătirile de înmormântare s-au efectuat în cea mai mare discreție. La cererea familiei regale, regretata prințesă a fost așezată într-un sicriu masiv de plumb. Acesta cântărea nu mai puțin de 250 de kilograme: Pentru a-l putea purta pe umeri, au fost aleși cei mai vânjoși opt militari din garnizoana regală.

De ce a fost înmormântată în sicriu de plumb?
Când a murit, Diana nu mai era căsătorită cu Prinul Charles. Conform tradiției, doar fețele regale sunt înmormântate în sicrie de plumb. De teamă că brtanicii o vor acuza că nu-i respectă memoria, Regina Elisabeta a II-a a acceptat ca Diana să primească această onoare. Conform afirmațiilor unui angajat al casei funerare care s-a ocupat de o parte din ceremonie, sicriul de plumb păstrează trupul fără a se descompune până la un an, procesul fiind mult mai lent. Cum moartea Dianei a fost considerată suspectă, trupul trebuia să rămână cât mai puțin alterat, pentru investigații ulterioare. Nu de puține ori s-a spus că anchetatorii și procurorii de caz de la Paris au cerut deshumarea,

Pe de altă parte, conform legii din Regat, se înmormântează în sicriu de plumb toți cei care sunt așezați în cavouri deasupra pământului. Acesta era și planul fratelui Dianei, care avea pregătit un cavou pe proprietatea familiei Spencer. Din motive se securitate, Lady Di își doarme somnul veșnic în Althorp Park, pe insula cunoscută drept The Ovals.

libertateapentrufemei.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus