Timpul.md

Actualitate 9 Octombrie 2019 | 17:00

Octavian Țîcu lansează acuzații grave: „Binomul Plahotniuc-Dodon s-a transformat în binomul Năstase-Dodon și nimic nu s-a schimbat”

 

„Justiția lui Plahotniuc a murit, trăiască justiția lui Năstase și Dodon!”, așa și-a început postarea pe o rețea de socializare, Dorin Chirtoacă, candidatul PL la funcția de primar al mun. Chișinău.

„Mandatul lui Andrei Năstase trebuia validat, este indiscutabil acest lucru. Faptul însă că aceasta se face în plină campanie electorală, cu 10 zile înaintea încheierii acesteia, este o imixtiune directă și gravă a justiției în alegeri, precum și o tehnică de manipulare”, a menționat Dorin Chirtoacă

Sursa a mai întrebat „care mai este sensul alegerilor din 20 octombrie, dacă azi statul R. Moldova, prin Curtea sa de Apel, ne spune cine este primarul Chișinăului?!”

O reacție în acest sens a avut și Octavian Țîcu, candidatul PUN șefia primăriei mun. Chișinău. Acesta a subliniat că „binomul Plahotniuc-Dodon s-a transformat în binomul Năstase-Dodon și nimic nu s-a schimbat”.

Țîcu este de părerea că „asemeni lui Plahotniuc, Andrei Năstase se face că luptă cu Dodon prin declarații publice menite să convingă electoratul ce adversari ireconciliabili sunt dar, în același timp, judecătorii lui Dodon, în plină campanie electorală îl înscăunează primar, la fel cum i-au și luat funcția”.

În cele din urmă, candidatul PUN îl invită pe Andrei Năstase și restul deputaților Blocului ACUM, „dacă sunt sinceri și nu doar declarativ anti-Dodon, în acest ultim ceas, să depunem împreună plângere penală împotriva lui Igor Dodon și să votăm în Parlament suspendarea lui”.

Valeriu Munteanu, un alt aspirant la șefia Chișinăului, a avut un comentariu scurt la acest subiect, dând de înțeles că justiția din Republica Moldova este un circ. „Opriți Circul, vreau să cobor!… Ce s-a întamplat astăzi cu justiția noastră arată un singur lucru: republica noastră a intrat în faliment în timpul guvernării moldo-comuniste, s-a prăbușit pe vremea guvernării moldo-europene și acum o intrat în zid, în vremea moldo-ruso-europenilor! Nu ne mai sacrificați copiii într-o republică fără viitor! Faceti Unirea iresponsabililor! Opriți circul moldovenesc! Vreau să cobor!”, a scris candidatul.

La rândul său, Andrei Năstase a declarat astăzi într-o conferință de presă că este „nu doar primarul ales, ci și primarul legitim”. „Cu toate acestea, mergem înainte în aceasta campanie pentru a ne bate democratic pentru Chișinău, pentru centura lui de aur, suburbiile, pentru oamenii care au fost nedreptățiți prin furtul votului”, a subliniat candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al mun. Chișinău.

El povestit că decizia Curții de Apel Chișinău l-a surprins, ieri, la o întâlnire cu alegătorii. Năstase este ferm convins că această decizia se datorează reacției CEDO, care solicitat explicații Guvernului Republicii Moldova. „Doar datorită faptului că CEDO a cerut explicații Republicii Moldova, după o vădită premeditată întârziere, după un an de zile, a apărut această decizie judecătorească”, a adăugat Năstase.

Amintim că marți, Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărârea Judecătoriei Chișinău din 19 iunie 2018.

Deputatul Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar al municipiului Chișinău, vine cu o reacție după ce Curtea de Apel Chișinău a deciz ieri că alegerile anticipate din capitală din 2018 au fost declarate valabile, respectiv, Andrei Năstase devenind primar cu „acte în regulă”. Potrivit parlamentarului, cu fiecare zi care trece el se convinge că binomul Plahotniuc-Dodon s-a transformat în binomul Năstase-Dodon și nimic nu s-a schimbat.

„Asistăm la același joc viclean care a caracterizat relația lui Plahotniuc cu Dodon. În timp ce reclamă că Dodon a primit bani rusești, PPDA-ul condus de Năstase semnează acorduri cu PSRM și Igor Dodon contrar angajamentelor semnate și făcute în fața alegătorilor. Asemeni lui Plahotniuc, Andrei Năstase se face că luptă cu Dodon prin declarații publice menite să convingă electoratul ce adversari ireconciliabili sunt dar, în același timp, judecătorii lui Dodon, în plină campanie electorală îl înscăunează primar, la fel cum i-au și luat funcția”, susține Țîcu.

Potrivit deputatului, tergiversarea acestei sentințe și pronunțarea ei în toiul luptei, confimă noul binom și vine să-i dea o mână de ajutor lui Andrei Năstase.

„Ivan Ceban ai grijă! Igor Dodon te-a schimbat cu Andrei Năstase! Curtea de Apel care până recent era un bastion al regimului lui Plahotniuc, a devenit un instrument docil în mâinile noilor stăpâni și acum nimic nu mă mai poate convinge că între Dodon și Năstase nu există înțelegere. Am reclamat acest lucru și anterior, iar plecarea mea din Fracțiunea PPDA a fost considerată o trădare. ACUM vă întreb pe cei din Blocul ACUM, cine și-a aservit instituțiile statului și sistemul de justiție? Cine a trădat și cine se face responsabil de aservirea justiției?”, precizează Octavian Țîcu.

În acest sens, candidatul PUN a invitat pe Andrei Năstase și restul deputaților blocului ACUM, „dacă sunt sinceri și nu doar declarativ anti-Dodon”, să depună împreună plângere penală împotriva lui Igor Dodon și să voteze în Parlament suspendarea lui: „Voturi se vor găsi!”.

„M-am convins și v-am convins cred că alegerea făcută pentru a candida la primăria Chișinăului a fost cea mai corectă decizie politică și acum aștept locuitorii municipiului Chișinău să sprijine această luptă pe care mi-am asumat-o împotriva binomului Dodon - Năstase!”, a punctat Țîcu.

Amintim că prin decizia de azi a CA Chișinău, a fost casată hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care a fost invalidat scrutinul local din 20 mai și 3 iunie 2018 în municipiul Chișinău. În acest sens, Andrei Năstase a fost recunoscut drept primar al capitalei. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus