Actualitate

Octavian Ţîcu: „Igor Dodon trebuie să înţeleagă că el nu e Putin şi Moldova nu e Rusia”

 Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova, deputatul a declarat că Partidul Socialiştilor are foarte multe schelete în dulapuri, unul dintre cele mai mari fiind chiar Igor Dodon. „Şi acest lucru creează foarte multe impedimente pentru noi în dorinţa de a fi sinceri şi în dorinţa de a curăţa statul şi a-l dezoligarhiza”, a declarat alesul poporului.

Octavian Ţîcu recunoaşte că Blocul ACUM are actualmente câteva probleme: „Faptul că s-a divizat în două fracţiuni, în aceste două partide politice, care au devenit poli de putere chiar în interiorul blocului. Pe rivalitatea dintre PAS şi DA, Partidul Socialiştilor şi Igor Dodon construiesc foarte multe strategii. Şi acest lucru este evident în felul în care are loc poziţionarea unui funcţionar sau unui concurs faţă de celălalt şi, în afară de asta, fiecare din cele două componente politizează ministerele şi instituţiile pe care le posedă”.

Cât despre un nou acord dintre socialişti şi Blocul ACUM, Octavian Ţîcu a declarat că acesta nu va fi susţinut de foarte mulţi deputaţi şi că celor din Partidul Socialiştilor le convine acest pact de neagresiune, pentru că ei sunt vulnerabili în raport cu Blocul ACUM.

„Este nocivă continuarea acestei alianţe sub orice formă”, a punctat deputatul.

Deputatul Blocului ACUM Octavian Ţîcu a declarat că „Igor Dodon trebuie să înţeleagă că el nu e Putin şi Moldova nu e Rusia”, după ce preşedintele ţării s-a arătat nemulţumit că Octavian Ţîcu nu a votat pentru candidatura lui Ruslan Flocea la şefia Centrului Naţional Anticorupţie.

Octavian Ţîcu a dat de înţeles că nu doar el este cel care nu este de acord cu anumite iniţiative venite din partea Socialiştilor, subliniind că „lucrurile sunt complicate în interiorul Blocului”. „Pentru că Socialiştii vorbesc despre un acord de lungă durată, ceea ce nu cred că va fi susţinut de foarte mulţi deputaţi. Eu cred că este nocivă continuarea acestei alianţe, sub orice formă.

Modul de acţiune a Blocului ACUM şi a PSRM este diferit. Socialiştii vin cu o experienţă deja testată în relaţiile pe care le-a avut cu PD, de complicitate la regimul oligarhic. Ei negociază cu oamenii PD foarte deschis, ca în târg. Noi nu putem aşa, noi suntem de o altă factură. Şi atunci, aceşti oameni desigur că vin în câmpul socialiştilor. Asta s-a întâmplat şi la aceste concursuri”, a menţionat parlamentarul într-un interviu pentru Europa Liberă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *