Timpul.md

Actualitate 3 Septembrie 2018 | 07:54

Ocupanții ruși au sărbătorit la Tiraspol „independența” raioanelor de est a R. Moldova / Separatiștii au arborat STEAGUL RUSIEI - FOTO

Forțele de ocupație de la Tiraspol au sărbătorit astăzi, 2 septembrie, cea de-a 28-a aniversare a autoproclamatei „independențe” a raioanelor de est aflate sub temporar sub ocupație rusească, printr-un șir de ample manifestații festive și o paradă cu tehnică militară străină, în care au fost încadrate peste o mie de militari străini.

Festivitățile au început cu depuneri de flori la „Memorialul gloriei militare” din Tiraspol, la care au participat liderul separatist, Vadim Krasnoselski, așa-numitul șef al executivului din regiune, Aleksandr Martînov, președintele pretinsului legislativ transnistrean, Aleksand Șcerba, dar și fostul lider de la Tiraspol, Igor Smirnov, precum și membrii ai unor „delegații străine”, în principal din Rusia și alte formațiuni separatiste de pe teritoriul fostei URSS.

De asemenea, au fost arborate drapelul bicolor al autoproclamatei „republici moldovenești nistrene”, alături de cel al Rusiei, transmite agenția oficială „Novosti PMR”.

A urmat o paradă militară, în cadrul căreia 21 de detașamente au defilat prin Piața Suvorov din Tiraspol.

Aceasta a fost deschisă de cadeții școlii-internat „Dzerjinski” și s-a încheiat cu detașamentele de femei angajate ale pretinselor ministere de interne și al apărării din regiunea separatistă.

În cadrul unui discurs de salut, Vadim Krasnoselski a declarat că „existența forțelor armate, activitatea forțelor de ordine, asigurarea acestora cu cadre și resurse materiale ar fi un element de bază al securității poporului transnistrean și statului nostru”.

El a menționat, de asemenea, așa-zisa „misiune de pacificare”, realizată „cu succes” sub egida Rusiei.

În acest context, cel puțin doi deputați ruși, Serghei Cijov și Konstantin Zatulin, au felicitat cu această ocazie autoritățile separatiste.

„Prietenia noastră este importantă pentru ambele părți – uniți de istoria comună, noi prețuim dorința Transnistriei să rămână parte a Lumii rusești”, afirmă Zatulin în mesajul său, publicat de „Novosti PMR”.

Sursa: radiochisinau.md

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus