Timpul.md

Moldova 9 Mai 2020 | 00:50

OFICIAL / Dodon prins cu o nouă minciuna. PG confirmă că dosarul lui Țuța n-a ajuns în judecată

 

Procurorii au expediat în instanță dosarul lui Constantin Țuțu, vociferează Igor Dodon în cadrul tradiționalei sale emisiuni de vineri. Președintele este contrazis, însă, de Procuratura Generală, a cărei reprezentanți spun că acest caz nu a a ajuns, deocamdată, pe masa judecătorilor.

Unul dintre internauți i-a scris lui Igor Dodon pe facebook un mesaj, în care l-a întrebat de ce fostul deputat PDM se află încă în libertate. Răspunsul președintelui nu s-a lăsat mult așteptat.

„De ce Țuțu se află în libertate, la fel cum și alții sunt în libertate, cu regret, părerea mea. Aici, Procuratura, din câte cunosc, a transmis dosarul în judecată. Judecata, sper, în timpul apropiat să ia decizii conform legislației”, a reacționat Dodon.

Reprezentanții Procuraturii Generale infirmă spusele președintelui. Aceștia au declarat pentru Ziarul de Gardă că dosarul în care Constantin Țuțu figurează în calitate de învinuit nu a fost transmis în instanță, precizând că, de obicei, instituția informează publicul cu privire la soarta cazurilor de rezonanță.

Pe 27 septembrie 2019, pe numele lui Constantin Țuțu a fost emis un mandat de arestare. Acesta este învinuit de Procuratura Anticorupție de comiterea infracțiunilor prevăzute de articolul 326, alin 3, lit. a) Cod Penal - Traficul de influenţă. La acea etapă, Țuțu se afla în afara R.Moldova.

Ulterior, PA a anunțat că a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite a acestuia.

La 5 luni distanță, mai exact la sfârșitul lunii martie, fostul parlamentar PDM a revenit în R.Moldova. Acesta s-a predat autorităților R.Moldova la un punct de trecere a frontierei. Țuțu a fost preluat de mascați, iar după audierile desfășurate de acuzatori, acestuia i-a fost schimbată măsura preventivă din arest în interdicția de a părăsi localitatea.

https://deschide.md/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus