Politică

Oficial: Emmanuel Macron urmează să viziteze România

Discuțiile vor fi centrate pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de Parteneriat Strategic, dar și pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională și de securitate. Întrevederea va fi încheiată cu conferință de presă comună a celor doi șefi de state.

Premisele vizitei lui Emmanuel Macron la București au fost stabilite încă de la 23 iunie, unde cei doi au avut o întâlnire de jumătate de oră, la finalul căreia Macron a acceptat propunerea lui Iohannis de a continua discuțiile la București.

„Am avut o primă întâlnire aşezată bilaterală cu preşedintele Macron. Am abordat într-un timp foarte scurt multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare şi bilaterală şi formate europene. Am discutat despre colaborări de exemplu pe Schengen, despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural”. Doreşte să colaboreze cu noi, am arătat toată deschiderea pe acest dosar. Trebuie să găsim soluţii care satisfac şi o parte şi cealaltă. Nu are rost să ne ascundem după deget şi să rămână fiecare pe poziţia lui. Trebuie discutat, trebuie negociat, trebuie soluţionată chestiunea”, a spus atunci Iohannis.

Rfi.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *