Timpul.md

Actualitate 11 Septembrie 2018 | 15:11

OFICIAL SPPS explică accidentul Președintelui: Excludem 100% versiunea unui atentat asupra lui Dodon, dar insistă că acesta mergea în „cortegiu”

Directorul interimar SPPS spune că accidentul de ieri nu a fost provocat intenționat. Anatolie Golea afirmă că coloana prezidențială se deplasa regulamentar în momentul impactului, iar camionul avea 60 de km/h.

Anatolie GOLEA, DIRECTOR INTERIMAR SPPS: "Excludem 100% versiunea unui atentat asupra președintelui. S-a făcut o analiză la această verisiune și în urmă analizei s-a stabilit că a fost un accident. Șoferul camionetei, din cauza că era traseul ud și masin a de mare tonaj, nu a adaptat viteză automobilului bine și avea să între în coleziune cu automobilul din față.

Că să evite această coleziune a întors volanul în stânga și a intrat în coleziune cu automobilul principal din cortegiu, unde se află președintele. Șoferul a frânat și că să evite coleziunea a redirecționat mașînă în partea stânga. Noi am verificat versiunea atentatului. Șoferul care era la volanul acelui camion lucrează de mai mult timp pe acest traseu.

În acea zi el a fost și a livrat marfă la Ungheni, apoi la Nisporeni și se întorcea cu camionul greu. Un alt indiciu este că această deplasare a președintelui a apărut spontan și pentru a pregăti un atentat asupra cortegiului, trebuie să ai mai mult timp.

Trebuie să știi la ce ora și pe ce traseu se va află cortegiul, ceea ce șoferul camionului nu avea cum să știe. În momentul impactului camionul avea 60 de km/h. Pur și simplu el nu a adaptat viteză pe carosabilul umed.

Acest accident s-a întâmplat în vârf de pantă, unde vizibilitatea era redusă. Coloana circulă regulamentar. În față avea un echipaj al INP. Din investigațiile pe care le-am făcut cu ofițerii care erau în cortegiu s-a aflat că viteză era de 90 km/h.”

Cuvântul zilei „CORTEGIU” / Jurnaliștii din R. Moldova RESTANȚIERI la română


 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus