Sport

Oleg Andronic este elogiat de catre UEFA

„Jucatorul echipei Zimbru Oleg Andronic a fost desemnat in aceasta postura pentru sezonul 2008-2009 in Moldova. Desi nu a putut evolua in majoritatea meciurilor din jumatatea a doua a campionatului, atacantul in varsta de numai 20 de ani a devenit cel mai bun golgheter al Diviziei Nationale.

Astfel, si-a ajutat echipa sa ocupe locul patru in campionat, fapt ce-i ofera posibilitatea sa evolueze in turneul intercluburi europene Europa League”, remarca site-ul UEFA.Anterior, atacantul „zimbrilor” afirmase ca ar putea face fata unor campionate precum cel al Italiei sau Angliei. „As putea evolua in orice campionat, in Anglia sau Italia, am un stil de joc pe care mi-l adaptez in functie de colegi. Daca sunt jucat bine in fazele ofensive si am parte de pase de calitate, simt ca pot marca oriunde,” a spus tanarul fotbalist de la Zimbru Chisinau.
 

Oleg Andronic este golgheterul ultimei editii de campionat (cu 16 reusite) si autorul celui mai rapid gol din istoria Diviziei Nationale.„Varful” este si in vizorul selectionerului Dobrovolski, Andronic fiind chiar convocat pentru un mini-turneu de la sfarsitul anului trecut.El insa nu a fost invitat pentru meciurile amicale ale nationalei din Georgia si Belarus, deoarece a fost invitat in lotul selectionatei de tineret a R. Moldova de antrenorul Sergiu Chirilov pentru meciurile amicale din 5 si 9 iunie cu echipele similare din aceleasi tari si se afla in prezent in cantonamentul de la Vadul lui Voda. La finele anului trecut, jucatorul a fost desemnat de catre expertii fotbalului moldovenesc drept cel mai bun atacant moldovean in sezonul 2008.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *