Actualitate

OMS: Ţările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

Ţările trebuie să ia în considerare vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, a declarat Robb Butler, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Europa, potrivit GBNEWS.

Ţările ar trebui să ia în considerare implementarea vaccinării obligatorii împotriva Covid, a declarat miercuri directorul OMS Europa. Robb Butler susţine că deşi „vaccinul nu creşte de fiecare dată absorbţia”, ţările ar trebui să se gândească la această problemă.

Afirmaţia apare în condiţiile în care oficiali din mai multe ţări europene au vorbit despre vaccinarea obligatorie ca soluţie pentru oprirea pandemiei.

Robb Butler mai spune că mandatele ar putea veni în detrimentul „încrederii şi incluziunii sociale”, dar insistă pentru lansarea unei largi dezbateri.

„Credem că este timpul să avem această conversaţie atât dintr-o perspectivă individuală, cât şi bazată pe populaţie. Este o dezbatere sănătoasă”, a explicat Butler într-un interviu acordat Sky News.

Şeful OMS Europa este contrazis de Anthony Costello, un profesor în sănătate publică de la universitatea din Londra. Acesta a spus că măsura va fi respinsă de mulţi oameni şi ar putea provoca revolte. Costello a adăugat faptul că numărul cazurilor COVID în Europa este în creştere deoarece nu toţi oamenii poartă mască de protecţie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *