Ultima oră

Omul din spatele operaţiunii „Mâini Curate”: „Astăzi, Mafia e o corporaţie”

Alături de Octavian Hoandră, Lavinia Şandru, Adrian Thiess şi Ion M. Ioniţă au analizat interviul acordat de Antonio di Pietro pentru Realitatea TV, dar şi lupta acestuia împotriva corupţiei şi similarităţile dintre situaţia în care se afla Italia în anii 90 şi cea în care se află România astăzi.

Lavinia Şandru: "În interviu Di Pietro a arătat că a cam fost singur în toată această bătălie. Dacă nu era singur, poate Italia arăta astăzi altfel. Poate în Italia nu ar fi apărut, să ţină cârma ţării, un om despre care se spunea că este apropiat de Mafie, Berlusconi….

E important să vedem cine construieşte….e posibil ca locul tocmai curăţat să fie umplut de oameni şi mai murdari decât cei deja înlăturaţi din spaţiul politic", a conchis aceasta.

La rândul său, jurnalistul Ion M. Ioniţă a comparat Italia cu România: Sunt foarte multe asemănări între România de acum şi Italia anilor 90. (…)

A fost o adevărată campanie teribilă împotriva lui Di Pietro. A fost acuzat de abuzuri în practica judecătorească. A fost achitat abia atunci când s-a dovedit că procurorul care îl acuza era fratele unui om arestat pentru corupţie de Di Pietro", a dezvăluit Ioniţă.

Adrian Thiess a vorbit atât despre atentatele la viaţa fostului procuror Di Pietro, cât şi despre activitatea Mafiei din zilele noastre.

"Pot să vă spun o experienţă trăită alături de Di Pietro acum două zile, invitat fiind la Milano şi, în discuţia iniţială mi-a spus, "Aş vrea să vii să îmi cunoşti familia!". Este căsătorit cu o avocată de drept civil, o persoană de o modestie şi de o fineţe rară şi au doi copii mari. Soţia sa mi-a spus că a fost un calvar viaţa în anii 90 pentru familia, dar se pare că perioada petrecută în politică a fost un coşmar. Perioada de magistrat era strictă, cea de politician foarte dură.

Ceea ce n-a spus este că a fost supus la multe atentate. Dar până la un punct, până în momentul în care popularitatea sa a ajuns la 80 la sută. După cum ne-a spus Pietro, astăzi Mafia în Italia este o corporaţie, foarte puţină violenţă. Toate instituţiile importante sunt controlate de Mafie, ei identifică persoanele şi le promovează, acordându-le toate facilităţile", a spus Thiess, la Realitatea TV.

Sursa: Realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *