Actualitate

Omul săptămânii: Cătălin Josan, interpret de muzică

Este fiul Lorei și al lui Nicolae Josan, fondator al formației Cenaclului „Mateevici” (anul 1989).

Cătălin Josan a studiat la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău, specialitatea – pian. A învățat să cânte la chitară. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Facultatea Canto Academic, fiind elevul profesorului Valeriu Vdovicenco. În 2007 și-a lansat primul album din cariera sa muzicală – „Megastart”. Piesa de debut se numește „Big Brown Eyes”, pentru care Cătălin a colaborat cu Marius Moga, Don Baxter și creatoarea de modă Maria Marinescu.

Cătălin a participat la selecția națională a concursului Eurovision în România.
În 2009, Cătălin debutează ca producător și compozitor cu piesa „Around Around”. În urma colaborării cu Keo, interpretul lansează „Don’t wanna miss you”, cu care se ridică în topurile din străinătate.

Deși stilul british-pop i se potrivește de minune, Cătălin Josan interpretează cu ușurință și mare plăcere și melodii din folclorul autohton.

Cu ocazia aniversării sale, ziarul TIMPUL îi urează mult succes în cariera muzicală deja formată. Îi dorim multă inspirație la harul său inegalabil și îl așteptăm cu noi piese frumoase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *