Actualitate

Omul săptămânii. Olga Tagadiuc, doctor habilitat, conferenţiar universitar

Și-a făcut studiile la Liceul Teoretic „Ion Creangă” (atunci școala nr. 11), pe care l-a absolvit cu medalie de aur. În perioada 1982-1989 este studentă la Facultatea de Medicină Generală la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „N.Testemiţanu”. Și-a terminat studiile universitare cu Diplomă de mențiune. Începând cu 1989, până în 1994 este doctorandă la Catedra biochimie, unde își elaborează și susține teza de doctor în științe medicale.

La aceeași catedră a ocupat funcția de asistent și ulterior conferenţiar universitar, susținând cursuri și lucrări practice pentru studenți, rezidenți, preponderent în limba engleză. A participat la elaborarea unor manuale, lucrări metodico-didactice și publicații științifice. Din 2000 până în 2005 a ocupat postul de șef de studii al Catedrei biochimie şi biochimie clinică, USMF „N.Testemiţanu”. Între timp și-a susținut categoria superioară ca medic de laborator (2004). Între anii 2009-2015 este șef de Secție doctorat și masterat, iar din 2012 șef de Catedră de biochimie și biochimie clinică. Din aprilie anul curent este Coordonator al Secției medicale a AȘM. A făcut numeroase stagieri în SUA, România, Republica Cehă, Serbia etc.

Are o familie frumoasă: soțul, Anatol, este medic chirurg, feciorul Sandu, arhitect, iar mezina, Ilenuța, continuă tradiția, făcându-și studiile în Franța, tot la medicină.

Cu ocazia frumoasei aniversări, echipa ziarului TIMPUL îi urează prosperitate în domeniul de activitate și mari succese în activitatea nobilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *