Sport

Omul săptămânii. Victor Ciobanu, luptător

După ce a absolvit şcoala primară, Ciobanu s-a înscris la Liceul Sportiv, din capitală. În 2009, tânărul a obținut prima medalie la Europenele pentru cadeţi, iar peste trei ani a devenit vicecampion mondial la juniori. Anul precedent a cucerit medalia de argint la Universiada de la Kazan.
Victor Ciobanu, vicecampion european la luptele greco-romane, a obținut cel mai mare succes din cariera sa în 2014, la Campionatul European de lupte de la Vantaa, unde s-a clasat pe locul doi, în categoria de greutate la 59 de kilograme, şi a cucerit astfel prima medalie pentru Moldova la europenele de lupte greco-romane, după o pauză de 18 ani.

Cel mai recent premiu luptătorul l-a obținut la Campionatul European Under 23 din Polonia, după ce l-a doborât pe rusul Zaur Kabolev. Ciobanu a fost condus până cu cinci secunde înainte de încheierea luptei cu scorul de 3-2, când a reușit apoi un procedeu mai rar întâlnit în lupte, numit de internauți „veverița zburătoare”, reușind să-l pună la pământ pe adversarul său și să câștige lupta și medalia de aur în ultima secundă, scor final 5-3.

Redacția TIMPUL îl felicită pentru reușitele sale și îi urează lui Victor Ciobanu forțe și noi premii cu care să se mândrească!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *