Actualitate

Omul săptămânii Zalina Marghieva

Zalina s-a clasat pe locul cinci la Campionatul Mondial de Atletism pentru Tineret din 2005, pe locul patru la Campionatul Mondial de Atletism Juniori din 2006 și pe locul cinci la Campionatul European de Atletism Juniori din 2007. După care a participat la Jocurile Olimpice de Vară din 2008, fără să ajungă, însă, în finală. La Campionatul European de Atletism U23 din 2009 ea a obținut medalia de aur.

În ianuarie 2009, la Chișinău, cu o aruncătură de 71,56 metri, ea a stabilit recordul său personal și totodată recordul național. Ulterior, în iarna anului 2011, tot la Chișinău, ea și-a îmbunătățit rezultatul, cu o aruncătură de 72,74 m.

Zalina este maestru internațional de sport. Ea e medaliată cu bronz la Universiada Mondială de Atletism de vară din 2012 și 2013, câștigătoarea Campionatului European pentru tinerii sub 24 de ani, câștigătoare a ediției a 9-a a Cupei Europene de iarnă, participantă la Campionatul Mondial de la Berlin și la Jocurile Olimpice de la Beijing. Este multiplă campioană și deținătoarea recordului la proba de aruncare a ciocanului din Republica Moldova.
Tânăra și-a făcut studiile la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport din Chișinău. A fost desemnată sportiva anului 2011 și 2016 în Republica Moldova de către Ministerul Tineretului și Sportului.
La Campionatul Mondial de Atletism care a avut loc la Beijing în 2015 s-a clasat pe poziţia a 8-a, ceea ce i-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. La aceste competiții sportiva noastră s-a clasat pe locul cinci în finala probei de aruncare a ciocanului. Zalina a reuşit să arunce ciocanul la o distanţă de 73 de metri şi 50 de centimetri.

Cu ocazia zilei de naștere, redacția TIMPUL îi dorește să obțină cele mai bune performanțe în domeniul sportului pe care îl practică.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *