Actualitate

Omul săptămânii: Daniela Vacarciuc, profesoară de istorie

Datorită dragostei și devotamentului său pentru națiunea română, și-a îndreptat interesul spre istorie, nu doar pentru a o cunoaște și comunica, dar și pentru a o cumineca discipolilor săi. În 1988, după absolvirea școlii medii nr. 2 din Cornești, r-nul Ungheni, satul ei de baștină, în perioada anilor 1990-1996, Daniela Vacarciuc își continuă studiile la Facultatea de Istorie a USM. Tânără, dar studioasă și avidă de cunoștințe, în anii 1996-2001, se află la Sibiu, la Universitatea „Lucian Blaga”, fiind doctorandă la Secțiunea istorie contemporană.

Aceasta e una din cele mai prodigioase etape de formare profesională, exprimându-și mândria și mulțumire statului român pentru faptul că este una din studenții bursieri la doctorat. Moștenind de la bunii săi părinți, Victor și Lucreția, înalte virtuți în muncă, Daniela crede că un cadru didactic trebuie mereu să studieze. În 2007, absolvă cu media 10 Academia de Administrație Publică, Facultatea Management Educațional. În căutarea inovațiilor pedagogice, profesoara de istorie, dar și directorul LT „Vasile Alecsandri” din Chișinău, mereu își împrospătează pregătirea didactică, astfel, în 2012-2014 este studentă masterandă la UPS „Ion Creangă” (la cursul de formare „Didactica Non Lingvistică în limba franceză), cu o teză susținută la renumitul profesor Constantin Cucoș, Universitatea „A.I. Cuza” din Iași, România. Iar drumul spre cunoaștere, spre perfecționare o tot cheamă spre Alma Mater, în susținerea unui doctorat în domeniul pedagogiei la alt renumit profesor, Virgil Mândâcanu.

Pentru profesoara Daniela Vacarciuc viața este o luptă, fiecare zi o biruință, iar ora de istorie, odihnă spirituală pentru suflet și dorința ca fiecare elev să posede memoria trecutului și prezentul într-un mod adecvat și corect.

Preluând conducerea Liceului „V. Alecsandri” din 2011, dna Vacarciuc a reușit să coordoneze activitatea școlii prin diverse forme didactice: de la traininguri pentru elevi și profesori până la schimbarea la față a liceului, punând la dispoziție atât elevilor, cât și cadrelor didactice materiale și dispozitive interactive moderne de lucru. Meritul, fie cel al profesoarei sau al directorului, Daniela Vacarciuc, este că perseverează prin muncă, prin atitudine, prin lucrul bine făcut (această teză, marca Klaus Iohannis, o guvernează și-i dezvoltă și mai mult spiritul unionist), prin dedicație totală, pentru că nu-i plac jumătățile, de aceea este un om integru.

În această toamnă aniversară, 2016 îi pune pe umerii ei tandri și puternici, încă din 1971, o cifră frumoasă. Iar familia, colegii și toată armata de istorici români îi doresc din suflet, pentru sufletul ei, un sincer La mulți ani!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *