Moldova

Omul săptămânii: Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă este cel mai tânăr primar pe care l-a avut capitala Republicii Moldova. S-a născut la 9 august 1978, la Chişinău. Imediat după finisarea studiilor din România a participat în calitate de redactor la producţia celebrei emisiuni televizate „Surprize, Surprize” de la TVR1. În 2005 s-a implicat în politică, devenind vicepreşedinte al Partidului Liberal din Moldova. În alegerile locale din iunie 2007, în condiţiile coalizării majorităţii partidelor din opoziţie împotriva candidatului comunist (Veaceslav Iordan), Dorin Chirtoacă a fost ales primar general al municipiului Chişinău cu 61,17% din voturi.

Printre cele mai semnificative realizări ale primarului Dorin Chirtoacă sunt modernizarea Staţiei de epurare a apei din municipiu, reabilitarea infrastructurii în suburbii, achiziţionarea a 102 troleibuze noi pentru Chişinău, lichidarea datoriilor faţă de furnizorul de agent termic etc.
Săptămâna trecută, în turul doi al alegerilor locale generale, Dorin Chirtoacă a învins un alt candidat al comuniştilor (Igor Dodon), câştigând scrutinul cu 50,6% din voturile alegătorilor. Îl felicităm pentru tăria de caracter, corectitudinea şi verticalitatea de care a dat dovadă în ultima sa competiţie electorală şi-i dorim ca în următorii patru ani să-şi realizeze promisiunile şi bunele intenţii pe care le are faţă de locuitorii capitalei.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *