Actualitate

Omul săptămânii: Polina Ceastuhina

În timpul facultății a reușit să obțină o bursă Global UGRAD din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii și a studiat un an la Universitatea de Est din Michigan.

În 2010-2011 a trăit în Foshan, China unde a predat limba engleză la un centru de limbă engleză.
În anul 2012, Polina aleargă primul semimaraton la București, colectând în jur de 1200 de dolari pentru organizația Hospice Angelus Moldova.
În 2014 obține diploma de masterat în Filozofie specializată în Studiile Genurilor la Universitatea din Cambridge.
Polina s-a remarcat pe parcurs ca activistă pentru drepturile femeilor și ca expert gender. În decembrie 2014 coinițiază cu alte activiste și alți activiști Grupul de Inițiative Feministe. Peste un an devine membră a senatului asociației obștești GenderDoc-M, iar în decembrie anul trecut este aleasă președinta asociației respective.

Ziarul TIMPUL o felicită pentru organizarea marșului feminist organizat pe 8 martie cu titlul „NU înseamnă NU”, împreună cu Grupul de Inițiative Feministe din Moldova, Platforma și Asociațiile Oberliht, dar și pentru promovarea drepturilor femeilor.

Prin acest marș, organizatorii au urmărit informarea publicului despre integritatea corporală și emoțională, dar și despre respectul față de demnitatea și integritatea unei persoane. „Ne dorim ca oamenii, în special femeile și fetele, să identifice situațiile care le produc orice fel de disconfort și suferință, să înțeleagă faptul că aceste situații nu sunt normale și nici acceptabile, să poată lua măsuri pentru a se proteja, să își ceară dreptul la integritate corporală și emoțională. În paralel, ne dorim ca oamenii, în special bărbații și băieții, să dezvolte un nivel înalt de respect față de demnitatea și integritatea persoanei, să înțeleagă că o societate bazată pe dominație este o societate slabă, să își ceară dreptul de a se manifesta ca persoane alt fel decât prin violență și expunerea la violență”, au motivat organizatorii marșului.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *