Actualitate

Omul săptămânii: Principesa Maria

S-a născut pe 13 iulie 1964, în Danemarca. Principesa Maria a fost botezată în rit ortodox, iar nașa de botez a fost Principesa Moștenitoare Margareta, sora ei mai mare.

Maria și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale în Statele Unite ale Americii, însă a studiat în Elveția. În timpul din urmă, Principesa a venit în fiecare an în România, locuind cu părinții ei la București și la Săvârșin, mai ales la Crăciun și la Anul Nou.

Pe 16 septembrie 1995 la New York s-a căsătorit cu Casimir Mystkowski, un polonez romano-catolic, în felul acesta pierzându-și locul pe linia de succesiune la tronul britanic. Au divorțat în decembrie 2003 fără a avea urmași. În Statele Unite ale Americii a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor, urmând ca la New York să lucreze în domeniul relațiilor publice, pentru mai multe companii private. Până la stabilirea domiciliului în România, Maria a locuit în Statul New Mexico și a activat în domeniul consultanței private.

În 2015 mezina regelui Mihai s-a mutat definitiv în România, fiind al treilea membru al Familiei Regale care hotărăște asta, după Principesa Moștenitoare Margareta în anul 2000 și Principele Nicolae în 2012.

Principesa Maria sprijină diverse proiecte cu caracter social și de promovare a economiei românești, acordând Înaltul Patronaj unor organizații precum Organizația Umanitară Concordia, programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec etc.

Pe 18 mai, Principesa Maria a României, a vizitat pentru prima dată Republica Moldova. Ea s-a întâlnit cu autoritățile locale din orașul Ialoveni. Salutăm interesul Familiei Regale față de R. Moldova, care cimentează apartenența moldovenilor de peste Prut la istoria comună a românilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *