Actualitate

Omul Săptămânii: Silvia Hodorogea, jurnalistă TV

Jurnalista a păşit pragul Televiziunii Naţionale în august 1974, imediat după absolvirea Universităţii de Stat din Moldova. De la începuturi a realizat reportaje de cultură. Se mai întâmpla uneori să scrie despre medicină, ştiinţă sau, cum era pe timpuri, despre deservire socială, dar toţi anii aceştia, sufletul ei a fost alături de cultură, alături de personalităţile din acest domeniu, alături de valorile naţionale.

A avut noroc de dascăli deosebiţi precum Tamara Dorogan şi Ionică Enache. Ei au fost învăţătorii jurnalistei care i-au sădit dragostea pentru această meserie.

Pentru ea „microfonul înseamnă, în primul rând, responsabilitate, implicare şi întotdeauna exigenţa de a nu induce în eroare telespectatorul”. De 42 de ani nu lipseşte din niciun buletin al știrilor „Mesager”. Au fost vremuri când reuşea să aducă pe ecrane mesaje culturale ostile şi interzise pe atunci, iar a doua zi telespectatorii urmăreau atent dacă va mai apărea pe ecran sau nu. Este Maestru în Artă şi a trăit o viaţă dedicată postului public.

Dragostea pentru cultură vine de acasă, pentru că a crescut într-o familie de profesori şi valorile erau foarte respectate în familia Hodorogea. Când a ajuns la televiziune, a cunoscut personal oamenii de cultură. „Am început să înţeleg jertfele şi eforturile pe care le făceau pentru apărarea valorilor naţionale. A fost o bucurie şi un mare noroc să-i cunosc, dar şi o mare responsabilitate, trebuie să fii la înălţime, să nu dai prin gropi, să nu spui vreo prostie când eşti lângă Grigore Vieru, Eugen Simion, Adrian Păunescu, Igor Vieru, Maria Bieşu, Nicolae Sulac ș.a.”, a declarat jurnalista.

În anul 2015 a fost premiată în cadrul Galei Uniunii Teatrale din Moldova (UNITEM). Silvia Hodorogea s-a învrednicit de Premiul pentru cronică TV.

Cu ocazia zilei sale de naștere, redacția TIMPUL îi spune un colegial La Mulți Ani, dorindu-i inspirație pentru reportaje cât mai interesante. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *