Timpul Liber

OMUL SĂPTĂMÂNII: Stanislav Cebanenco

Stanislav Cebanenco s-a născut pe 10 martie 1988, la Tiraspol, dar a copilărit și crescut la Bârlad.

Încă din clasa a IV-a a observat că lumea era impresionată de creațiile lui și ca orice copil, iubind să fie în centrul atenției, a început să-și dezvolte capacitățile. Astfel a început să fie premiat: premiul I pe județul Vaslui, Premiul „M. Guguianu”, Premiul I „N. N. Tonitza” și premiul I la Vox Center. A avut expoziții de grup în Timișoara, la Casa Artelor în 2010, iar în luna aceasta s-a deschis prima sa expoziție personală în Librăria „Cartea de Nisip”.
În paralel, a creat coperți de albume pentru trupa rock Desant din Timișoara, a participat la crearea animațiilor în cadrul unor proiecte din Franța, iar câteva lucrări de-ale sale se află acum în Italia, Irlanda, Olanda și Anglia.

A absolvit Liceul Pedagogic „Al. Vlahuță” din Bârlad în 2007, după care a urmat Facultatea de Arte și Design din Timișoara, iar actualmente termină studiile de masterat în grafică, materie și concept.

La 12 ani a devenit ucenicul maestrului Nelu Grădeanu, pictor din pod. Moldovei, era ucenic la pictura bisericească și a studiat și practicat până în clasa a X-a, apoi și-a dat seama că este foarte legat de creion și de-atunci nu l-a mai lăsat din mână.

În cadrul primei sale expoziții personale, intitulată „715108 de linii”, au fost expuse 23 de piese, zece schițe A3, două matrițe de gravură, două exemplare și încă nouă lucrări. Vizitatorii sunt foarte interesați de creațiile lui Stanislav, spunând că se regăsesc în ele.

Cu această ocazie, redacția ziarului TIMPUL îl felicită și îi urează mult succes și inspirație!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *