Actualitate

Omul săptămânii: Tamara Cristei, doctor în pedagogie

Din 1978 este lector la Catedra de literatură română, la Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. În anii renașterii naționale s-a afirmat ca un adevărat apărător, dar și promotor al valorilor românești.

În 2007 obține titlul de doctor în pedagogie cu teza „Valorificarea resurselor pedagogice ale textului la nivel microstructural”.

De-a lungul carierei sale, Tamara Cristei a contribuit la reformarea învățământului ca expert. În timpul activității sale didactice a publicat peste zece manuale de limbă și literatură română pentru elevii din ciclul liceal, articole științifice cu caracter instructiv-educativ.

Tamara Cristei, timp de aproape 40 de ani, a fost conferenţiar universitar la Catedra de literatură română şi teorie literară a Universității de Stat din Moldova, unde a format sute de specialiști. Discipolii Domniei Sale, astăzi, sunt cadre didactice consacrate, la rândul lor, în diferite școli și licee ale republicii, care îi urmează crezul și harul pedagogic. Relația fortificată și păstrată de-a lungul timpului, între mentor și discipol, e o dovadă că, în calitatea sa de profesor, a reușit să confirme că meseria de pedagog nu este profesională, dar vocațională.

Redacția TIMPUL îi urează sănătate și putere pentru munca asiduă pe care o face în continuare. Vă dorim, stimată doamnă a învățământului românesc din Republica Moldova, forță de muncă și noi apariții didactice. La Mulți Ani!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *