Actualitate

Omul săptămânii: Valeriu Munteanu, Ministrul Mediului

Studiile postliceale și le-a făcut la Universitatea Valahia din municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița din România, unde a fost licențiat în drept la Facultatea de Științe Juridice. Masteratul l-a obținut la Universitatea de Stat din București, Facultatea Sociologie și Asistență Socială. În anul 2011, a absolvit atât Institutul European de Studii Politice din Chișinău, cât și Universitatea de vară „Etică și Politică” din orașul francez Strasbourg.
Activitatea profesională și-a început-o în anul 2003, când s-a angajat ca jurist la Asociația Presei Independente, iar din 2004 paralel a deținut aceeași funcție și în cadrul Întreprinderii Municipale, Postul Radio Antena C. În perioada 2007-2009, a fost primarul satului Floreni din Raionul Anenii Noi, iar din 2009 până în 2015, a stat în fotoliul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a fost secretar al fracțiunii Partidului Liberal. La fel, din septembrie 2010 până în prezent, este vicepreședinte al PL.

Din 30 iulie 2015, Valeriu Munteanu exercită funcția de ministru al Mediului. Pe parcursul activității sale profesionale politicianul a fost decorat cu Ordinul „Cuviosul Paisie Velicikovski de gradul II”.

Ținând cont că pe data de 5 iunie va fi sărbătorită Ziua Mondială a Mediului, redacția TIMPUL îi urează actualului ministru de profil să obțină cât mai multe realizări frumoase în acest domeniu!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *