Actualitate

Oniscenko repartizeaza rutele municipale

Marti mai multi agenti economici s-au adunat la Primaria Chisinau pentru a afla rezultatele Concursului pentru obtinerea dreptului de administrare a rutelor de microbuz din municipiu. Comisia transport si comunicatii insa a decis ca sedinta sa aiba loc cu usa incuiata, desi, conform deciziei CMC, sedintele sunt publice. Dupa ce au stat inchisi in birou timp de cinci ore, conducerea comisiei a anuntat ca sedinta va continua in alta zi, fara a numi macar o parte din castigatori.

„Regulamentul transportului auto de calatori si bagaje a fost aprobat de CMC la 22 ianuarie 2009, prin votul comunistilor, pepecedistilor, social-democratilor si umanistilor. In baza acestuia a fost organizat concursul pentru administrarea rutelor. Dorin Chirtoaca, dar si mai multi transportatori au atacat decizia CMC in contenciosul administrativ, considerand ca regulamentul contine mai multe lacune. De exemplu, in regulament – al carui autor este Oleg Oniscenko – se face lobby unui grup. In document mai este stipulat ca autorizatia – care va fi eliberata operatorilor de transport – sa fie semnata nu numai de primarie, ci si de Oniscenko, personal”, a declarat consilierul AMN Oleg Cernei. E important de mentionat faptul ca presedinte al Comisiei transport este consilierul Oleg Oniscenko, vicepresedinte – pepecedistul Alexandru Corduneanu si secretar – comunistul Vadim Cojusneanu. Iar comisia a fost formata fara participarea PL, AMN si PLDM.
„Concursul e ilegal, fiindca exista doua incheieri prealabile ale instantelor de judecata: una privind suspendarea deciziei CMC din 22 ianuarie, cu aprobarea regulamentului, si a doua – privind suspendarea deciziei comisiei de concurs. Din acest motiv, concursul nu are valoare juridica si primaria nu va incheia contracte cu noii administratori desemnati. Pe viitor, urmeaza sa fie organizat un concurs legal”, ne-a declarat viceprimarul Nistor Grozavu.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *